вівторок, 01 грудня 2015 07:40

Гравців збірної треба поставити на місце

 

Одразу після переможного матчу в словенському Мариборі президент Федерації футболу Андрій Павелко відвідав прямий ефір українського телеканалу, що транслював матч. Природним було запитання — чи продовжать контракт головного тренера Фоменка, що закінчується 30 листопада.

Відповідь, здавалося, напрошувалася автоматично. Збірна потрапила до фінальної частини Євро-2016. А головне — вперше подолала стиковий раунд. Цього не вдавалося навіть Валерієві Лобановському, найкращому українському тренерові. То яке може бути рішення щодо подальшої долі Фоменка у збірній?

Павелко проте прямої та чіткої відповіді не дав. Почав крутити носом. Мовляв, збереться виконком, заслухаємо різні думки і тоді вирішимо.

До керівника ФФУ можна висувати багато претензій. Та його точно не можна звинувачувати у відсутності логіки. Павелко не розірвав контракт Фоменка під час відбіркового турніру, хоча підстави були. І ­переміг — недоб­рої згадки Словенію, плей-оф, правильно "пробив" Львів як місце проведення домашнього матчу.

Нині продовження контракту з Фоменком — безпрограшний варіант для керівника ФФУ. Якщо, не дай Боже, збірна на Євро не вийде з групи — Андрій Васильович завжди може сказати: я продовжив контракт з переможцем раунду плей-оф, друзі, які претензії? Якщо наші досягнуть у Франції успіху, президент ФФУ тим більше буде на найвищій його хвилі.

То чому Павелко взяв паузу? Відповідь напрошується одна. Гравці збірної не сприйма­ють Михайла Івановича. ­Якраз тому Коноплянка каже, що у національної ком­анди є майбутнє, але не додає "з цим тренером". І штатний телекоментатор матчів збірної публічно пише, що "Павелку відомі нюанси у роздягальні збірної". А Хачеріді критикує гру команди у повторному матчі в Мариборі.

Фоменко — не видатний тренер. Але гравців точно треба поставити на місце. Як це робить президент іспанського "Реала" Флорентіно Перес. Теоретично можна замінити Фоменка Андрієм Шевченком — на радість гравцям збірної, свій же хлопець. Але і тут у Павелка мають спрацювати логіка і згадка про роботу Марадони у збірній Аргентини, Стоїчкова, коли керував Болгарією, чи Ван Бастена — тренера багатостраждальної нідерландської збірної.

Зараз ви читаєте новину «Гравців збірної треба поставити на місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути