вівторок, 20 березня 2012 00:30

"Гусєв мені нагадує Безсонова"

Автор: Фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Півзахисник київського ”Динамо” Олександр Алієв відкрив рахунок у матчі проти ”Дніпра”. Алієв забиває вдруге поспіль у домашніх матчах команди
Півзахисник київського ”Динамо” Олександр Алієв відкрив рахунок у матчі проти ”Дніпра”. Алієв забиває вдруге поспіль у домашніх матчах команди

Київське "Динамо" зберегло триочковий відрив від донецького "Шахтаря" у футбольному чемпіонаті України. Підопічні Юрія Сьоміна в центральному матчі 23-го туру обіграли вдома дніпропетровський "Дніпро" — 2:0. До поєдинку "Шахтар" — "Динамо" у Донецьку, запланованого на 7-8 квітня, лідерам турніру залишається провести по дві зустрічі.

— Були й кращі матчі між "Динамо" та "Дніпром", —каже колишній тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук, 51 рік. — У недільному поєдинку команди зіграли обережно. Надто це стосується "Динамо": ціна помилки для господарів, у контексті боротьби з "Шахтарем" за перше місце та з огляду на силу суперника, була високою. Звідси — не так багато небезпечних моментів біля воріт "Дніпра". Зате ті, що були, навіть невикористані, динамівці розігрували класно.

Які головні проблеми "Дніпра"?

— Перша: в команди не було швидкості. Це дивно, тому що "Севілья" Хуанде Рамоса (Хуанде Рамос —теперішній головний тренер "Дніпра". — "ГПУ") грала дуже динамічно завжди. Та і в "Дніпрі" вистачає мобільних футболістів. Друга: у дніпропетровців слабка зона в центрі півзахисту взагалі, а в цьому матчі не було дискваліфікованих Боатенга та Ротаня. Третє: на мою думку, дніпропетровці мають внутрішні проблеми в роздягальні, які потім переносять на поле. І щоб відвернути увагу від цих питань, Рамос скаржився на суддів після матчів. Я не розумію, чому на заміну спочатку вийшов Зозуля, а не Олійник. І навіщо було випускати фактурного Калінича проти габаритного Хачеріді. Проти динамівського захисника мав грати "в'юнкіший" футболіст. Я б Матеуса поставив форвадом, а Олійника справа. Калінич був "відрізаний" від м'яча. Хорват міг би знадобитися, коли "Дніпру" треба було відігруватися.

Підвів "дніпрян" голкіпер. Коли "Динамо" забивало вдруге, закляк на місці, замість того, щоб вийти з воріт і протидіяти Ярмоленку, автору голевої передачі.

Олег Гусєв зіграв на позиції лівого захисника.

— Він у такій формі, що може закрити кілька позицій. Один із найкращих у "Динамо". За манерою гри нагадує Володимира Безсонова.

Після матчу власник "Дніпра" Ігор Коломойський поскаржився на суддівство: в першому таймі після зіткнення Стринича та Сілви хорват впав у штрафному майданчику "Динамо". Арбітр пенальті не призначив. Згодні з рішенням судді?

— Цілком. Ніякого пенальті. Навіть за духом матчу — Стринич воротам не загрожував. Незрозуміло тільки, навіщо ризикував із підкатом Сілва.

68 014

глядачів зібрав поєдинок "Динамо" — "Дніпро". Це другий показник у чемпіонатах України після матчу "Динамо" — "Шахтар" сезону 2000/01 (73500). На відкриття "Олімпійського", коли відбулася зустріч Україна — Німеччина, торік 11 листопада прийшли 69 тис. 720 уболівальників.

 

Зараз ви читаєте новину «"Гусєв мені нагадує Безсонова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути