четвер, 21 липня 2011 00:00

"Гамула може пожартувати з футболістом"

Автор: фото з сайта www.zakarpattya.net.ua
  Олександр Чижевський перший матч у вищій лізі провів 6 березня 1992 року
Олександр Чижевський перший матч у вищій лізі провів 6 березня 1992 року

Олександр Чижевський, 40 років, провів найбільше матчів у вищоліговому чемпіонаті України — 400.

До квітня цього року працював помічником Ігоря Гамули в ужгородському "Закарпатті". Зараз добивається, щоб ужгородський клуб повернув йому 10-місячну заборгованість із зарплати.

Рік тому ви завершили тривалу кар'єру гравця. Важко приймали рішення?

— Ні, я був готовий до цього. Останні роки був граючим тренером і готувався до закінчення ігрової кар'єри. Мав мету — зіграти 400-й матч, і на цьому все.

Раніше ви казали, що за 400 зіграних матчів ПФЛ обіцяла нагородити вас діамантовим значком.

— Жодних нагород мені не дали.

Знаєте, хто може побити ваш рекорд?

— Так, Олег Шелаєв. У нього 384 матчі. Телефонував мені недавно Ігор Васильович Гамула (колишній тренер "Закарпаття". — "ГПУ"). Він був на урочистостях у Харкові з нагоди завоювання "Металістом" бронзових медалей чемпіонату України. Підійшов до столу, де сиділи футболісти, і "притравив" Шелаєва: "Олег, ти знаєш, Чижевський передав, що я маю тебе зламати, щоб ти його не догнав".

Ви були помічником Гамули в "Закарпатті". Як працювали з цим фахівцем?

— Добре. Він досвідчений. Мене часто запитують про його витівки на прес-конференціях. Головне, що Гамула в житті не такий: спокійна нормальна людина. Може пожартувати, "притравити" футболіста. На те він і тренер, щоб знайти індивідуальний підхід до кожного.

Після домашньої поразки від ФК "Львів" 2:3 оголосили, що Гамулу відсторонили. Я два дні тренував команду. На виїзді до Кіровограда мені сказали, що вже не потрібно їхати. Цікаво, що клуб досі не розрахувався зі мною. Числюся там на роботі, хоч і не отримую заробітну плату. Мені заборгували за 10 місяців — з червня 2010-го до квітня 2011 року. Я просив розрахуватися зі мною, але марно. Звертався у відповідні футбольні органи — до дисциплінарного комітету ПФЛ і Атестаційного комітету ФФУ. Прийняли рішення на мою користь. Але змусити  "Закарпаття" розрахуватися не можуть. Не знаю, куди ще маю звертатись, якщо ці органи не можуть залагодити моє питання.

Віце-президент "Закарпаття" Олександр Шуфрич заявив, що останній матч позаминулого сезону "Кривбас"–"Закарпаття" (3:1) був договірний. Ви тоді були граючим тренером.

— Що тут коментувати? Якщо людей звинувачують у здачі гри, треба якісь факти навести. Щодо тої гри, то "Кривбас" був мотивованіший, бо в них був шанс залишитися у прем'єр-лізі. А нам уже нічого не потрібно було. Програли 1:3 по грі. Мені дивно чути такі заяви. Вони некоректні.

Зараз ви читаєте новину «"Гамула може пожартувати з футболістом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути