вівторок, 11 червня 2013 06:30

"Фернандіньйо — не Мессі. Бразильця можна замінити"

Півзахисник "Шахтаря" 28-річний Фернандіньйо перейшов до англійського "Манчестер Сіті". Чемпіон України отримав за трансфер 40 млн євро.

— Крок "Шахтаря" абсолютно логічний, — каже 45-річний Іван Гецко, колишній форвард збірної. — Бразилець вийшов на ігровий пік. Його ціна нині максимальна. Бажання футболіста змінити чемпіонат очевидне. Ну, залишив би Ахметов (президент "Шахтаря". — "ГПУ") півзахисника у себе? І отримав би футболіста, який просто виконував би свою роботу, а не виблискував. Програв би і клуб, і футболіст.

Проте Фернандіньйо був лідером "Шахтаря". Його втрата означає, що команда тепер на одному рівні з "Металістом", "Динамо" та "Шахтарем"?

— Ні. В українському чемпіонаті різниця між "гірниками" та переслідувачами більше, ніж просто наявність Фернандіньйо у складі "Шахтаря". Тому ніякої внутрішньої конкуренції на чемпіонат України 2013/14 не бачу. Три роки тому Фернандіньйо зазнав важкої травми і практично пропустив сезон 2010/11. Це не завадило "Шахтарю" без проблем виграти чемпіонат. Фернандіньйо — не Мессі. Бразильця можна замінити.

Як?

— Якщо виходити з реалій сьогоднішнього складу, то я міркував би так: Мхітарян гратиме опорного півзахисника. Ця позиція для нього не чужа. Після втрати Фернандіньйо Генріха цього літа не відпустять. Принаймні сезон Мхітарян ще пограє у Донецьку.

А замість вірменина під форвардом діятиме Тайсон. Крайні нападаючі — Тейшейра та Дуґлас Коста.

Проте переконаний, що "Шахтар" посилиться. Команда і без того фінансово була міцною, а тут ще й з'явилися "зовнішні" гроші від зимового продажу Вілліана та нинішнього відходу Фернандіньйо. Думаю, "Шахтар" не братиме одного футболіста за 20 мільйонів євро. Свого часу стільки клубу коштував Кастільйо, і це нічого не дало. Швидше, Ахметов купить трьох-чотирьох гравців вартістю від 10 до 15 мільйонів (чемпіон України уже придбав за 9 млн євро бразильського нападаючого Веллінгтона Нема. — "ГПУ"). І це будуть футболісти різних лінії. Бо їх треба посилювати. Зокрема, оборону.

18 мільйонів євро річної зарплатні хоче отримувати в мадридському "Реалі" Кріштіану Роналду. Португалець зараз заробляє 13 млн євро на рік. У Ліонеля Мессі з "Барселони", головного суперника, — 15,5 млн. Роналду має контракт до 1 липня 2015 року. Продовжувати угоду поки що не хоче. На футболіста претендують французький "Парі Сен-Жермен" та англійський "Манчестер Юнайтед".

Зараз ви читаєте новину «"Фернандіньйо — не Мессі. Бразильця можна замінити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути