вівторок, 24 вересня 2013 05:30

Дніпро починатиме розмову щодо трансферу Коноплянки з 20 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS
  Дмитро Чигринський — останній український футболіст, який переїхав із вітчизняного чемпіонату до топ-клубу. Улітку 2009-го іспанська ”Барселона” заплатила ”Шахтарю” 25 мільйонів євро. Наступного року Чигринський повернувся до Донецька за 15 мільйонів
Дмитро Чигринський — останній український футболіст, який переїхав із вітчизняного чемпіонату до топ-клубу. Улітку 2009-го іспанська ”Барселона” заплатила ”Шахтарю” 25 мільйонів євро. Наступного року Чигринський повернувся до Донецька за 15 мільйонів

— Ярмоленко коштує 40 мільйонів євро, Хачеріді — 35. Висловлюю особисту точку зору. Так і сказав президентові. Є відповідна пропозиція — давайте домовлятися, — каже 60-річний Олег Блохін, головний тренер київського "Динамо".

"ГПУ" попросила агента ФІФА Михайла Гулордаву, 45 років, оцінити трансферну вартість та перспективи п'ятьох провідних українських футболістів. Вони поки що грають у вітчизняній прем'єр-лізі, але за потенціалом можуть проявити себе в топ-чемпіонатах — Англії, Іспаніі, Німеччини та Італії.

1. Євген Коноплянка, 23 роки

Позиція: фланговий атакувальний півзахисник

Клуб: "Дніпро"

Експерт: футболіст не приховує бажання грати у Європі. Але "Дніпро" не відпустить гравця менш ніж за 20 мільйонів євро. Не кожен західноєвропейський клуб, а більшість із них ретельно рахують гроші, заплатить таку суму. За манерою гри Коноплянці цілком би підійшов англійський "Арсенал" чи міцний іспанський клуб. Добре, що у футболіста компанійський характер, уміє будувати стосунки з партнерами. На Заході це важливо. А ще й те, що Євген готовий влитися в колектив.

Вважаю, що рік-два Коноплянка ще може пограти у "Дніпрі". Там працює кваліфікований тренер. Тому в команди є власний почерк. І в Рамоса Коноплянка може розвинути свій талант.

2. Андрій Ярмоленко, 23 роки

Позиція: фланговий атакувальний півзахисник

Клуб: "Динамо"

Експерт: маю італійських друзів. Вони говорили, що за Андрієм стежать "Ювентус" та "Мілан". Підкреслюю — стежать. Не більше. Конкретних пропозицій не було. Якщо будуть, думаю, Ігор Суркіс починатиме розмову з 15 мільйонів євро. Як на мене, Ярмоленкові найкраще підійшов би іспанський чемпіонат.

3. Денис Гармаш, 24 роки

Позиція: центральний півзахисник

Клуб: "Динамо"

Експерт: цього гравця не продавав би. Гармаш відіграє ключову роль у центрі поля. Яких результатів досягає без нього "Динамо" нині — ми всі бачимо. Якщо запропонують 25-30 мільйонів, можна замислитися. Але це нереально.

4. Ярослав Ракицький, 24 роки

Позиція: центральний захисник

Клуб: "Шахтар"

Експерт: Ракицькому комфортно в Донецьку. Не здивуюся, якщо він у "Шахтарі" проведе всю кар'єру. Приклад відповідний є — Срна. Кажуть, Ярославом цікавиться німецька "Баварія". Заради такого клубу можна ризикувати і зриватися з насидженого місця. Задатки у футболіста є. Головне — пас, що цілком підходить під модель Гвардіоли, нинішнього тренера мюнхенців. Але зрозуміло, що "Шахтар", якщо продає, то дорого. Так, як Чигринського, який пішов до "Барселони" за 25 мільйонів євро.

5. Євген Хачеріді, 26 років

Клуб: "Динамо"

Позиція: центральний захисник

Експерт: з одного боку, тут ситуація простіша. Західноєвропейський клуб може викупити футболіста за 10 мільйонів євро. З іншого, я не думаю, що Євген захоче підкласти свиню своєму клубу і скористатися цим пунктом контракту, якщо справа дійде до реальних переговорів і Ігор Суркіс попросить 15-20 мільйонів. Хачеріді — нормальний порядний хлопець. Тактично йому ще треба рости. А здібності дозволяють заграти практично в будь-якому клубі Європи.

Зараз ви читаєте новину «Дніпро починатиме розмову щодо трансферу Коноплянки з 20 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути