понеділок, 18 січня 2010 21:11

"Для "Оболоні важливо фінішувати вище від "Арсенала"

Автор: фото з сайту www.vorskla.com.ua
  До ”Оболоні” Сергій Ковалець працював головним тренером ”Львова” та ”Олександрії”. Був помічником Мирона Маркевича у ”Металісті”
До ”Оболоні” Сергій Ковалець працював головним тренером ”Львова” та ”Олександрії”. Був помічником Мирона Маркевича у ”Металісті”

Минулого тижня Сергій Ковалець, 41 рік, став головним тренером київського футбольного клубу "Оболонь". У суботу він вилетів із командою на збір до Туреччини. Напередодні дав інтерв"ю "ГПУ".

Як відбулося ваше призначення?

— Спочатку була телефонна розмова з виконавчим директором клубу Олексієм Злотоябком. Однак на той час конкретної відповіді я дати не міг — мав контракт із першоліговою "Олександрією". Добре, що президент Микола Лавренко відпустив мене. "Оболонь" не чужа для мене, я грав тут. І з президентом Олександром Слободяном ми земляки. Обидва з Хмельниччини. Тренувати команду мені допомагатиме Олег Ратій, який працював зі мною в "Олександрії".

Чи важко буде перейти від роботи з командою першої ліги на прем"єрліговий колектив?

— Ну, досвід у прем"єр-лізі маю — очолював "Львів". А взагалі перша ліга — не той рівень, звичайно. Організаційний — у деяких містах погані стадіони, роздягальні. Конкретизувати не буду. Добре, що в "Олександрії" не було фінансових проблем.

В "Оболоні теж труднощі з тренувальною базою.

— Мене запевнили, що все буде гаразд. Із тренувальними полями порядок, та й стадіон маємо сучасний, хоч і невеликий.

За неофіційною інформацією, ваш попередник Юрій Максимов отримував 3 тисячі доларів на місяць. Він пішов до "Кривбаса", бо запропонували вдесятеро більше. Задоволені своїм контрактом?

— Цілком.

У Максимова були непорозуміння з керівництвом клубу. Вас це не насторожує?

— Що було до мене — не обговорюватиму. Я в "Оболоні", й це головне.

Спробуємо показувати хорошу гру, аби вболівальники були задоволені. Тільки вона зможе дати результат. Президент клубу хоче, щоб ми не опустилися нижче нинішнього, восьмого, місця й фінішували вище за іншу столичну команду — "Арсенал" ("каноніри" йдуть дев"ятими і відстають на очко. — "ГПУ"). Кадрові зміни? Вони будуть, але пізніше.

Зараз ви читаєте новину «"Для "Оболоні важливо фінішувати вище від "Арсенала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути