вівторок, 21 серпня 2012 05:30

"Динамо" вперше програло в чемпіонаті

— Якщо Сьомін не пройде "Боруссію" у Лізі чемпіонів, у "Динамо" буде новий тренерський тандем, — каже експерт, який часто спілкується з ветеранами "Динамо". — Найімовірніше, Блохін — Михайличенко. Суркіс цілком може на це піти, згадавши традиції 1970-х і дует Лобановський — Базилевич. Блохін давно мріє стати головним тренером "Динамо", і робота в національній команді України цьому не завада. На рівні збірних жоден наставник особливо не перенапружується. Тим більше, поруч працюватиме Михайличенко — його давній друг, людина, яка добре знає теперішнє "Динамо" зсередини.

У суботу кияни програли матч чемпіонату України "Ворсклі" — 0:1. На полі полтавського стадіону динамівці поступилися вдруге за останні чотири роки, при цьому перемігши тільки одного разу.

"Ворсклу" на матч у ролі головного тренера вивів Сергій Свистун: його призначили виконувачем обов'язків після відставки Вадима Євтушенка.

— Євтушенко — занадто м'який тренер для наших, — кажуть уболівальники на стадіоні під час гри. — Його методи роботи не сприймали: не виключено, що команда просто "плавила" наставника.

До Євтушенка тренерським штабом полтавців чотири з половиною роки керував Микола Павлов. Улітку він очолив "Іллічівець".

— Павлова зрозуміти можна. У Полтаві він мав 400 тисяч доларів на рік, а в Маріуполі запропонували 600 тисяч, — говорять фанати. — Ніхто не відмовлятиметься від таких грошей.

На матч проти одного з лідерів чемпіонату стадіон заповнюється на третину — приходять близько 10 тис. глядачів. Гості прибули без лідера півзахисту португальця Велозу: він працював за індивідуальною програмою, готуючись до поєдинку Ліги чемпіонів проти "Борусії".

Крім португальця, немає захисника Євгена Хачеріді. Його дискваліфікували на першу гру з "Борусією", і Юрій Сьомін награвав інший дует у центрі оборони: Михалик — Бетао. При цьому не включив Хачеріді навіть у заявку на матч.

— Головна проблема в грі "Динамо" — відсутність швидкостей, — коментує колишній форвард збірної України Іван Гецко, 44 роки. — Саме тому я не дуже високо оцінюю літню селекцію клубу, якою всі були вражені. Якщо немає динаміки, суперник встигає організовано відійти назад. Так, як це зробила "Ворскла". Вона практично не залишала зон, і "Динамо" у другому таймі виявилося безпорадне. Один момент у Мілевського на межі пенальті й штрафного. Було помітно, що півзахисники гостей, той же Рафаель, просто не мали варіантів для продовження атаки — форварди не відкривалися.

У "Динамо" уже не розраховують на Горана Попова, який працевлаштовується в англійському "Сток Сіті". Відтак у команді зараз один лівий захисник — Тає Тайво. Помилка нігерійця в Полтаві зумовила гол у ворота гостей.

— І Попов, і Тайво не відповідають рівню клубу, — каже Гецко. — У півзахисті подобається Гармаш, але він чомусь починає поєдинок із лави запасних. Натомість у Ярмоленка останнім часом гра не йде.

Улітку "Динамо" купувало атакувальних гравців. Юрій Сьомін — давній прихильник оборонного футболу, не вміє грати першим номером. Чи не в цьому проблема?

— Можливо. Для точної відповіді треба знати "надра" динамівського клубу. Я — не знаю, — пояснює Іван Гецко. — Зрозуміло, що з "Борусією" трохи підкоригують склад: із перших хвилин вийдуть Велозу, Ярмоленко та Ідеє. Але в який футбол гратиме Київ у Менхенґладбаху — від оборони чи агресивно — для мене загадка.

"Динамо" вирушило до Німеччини 19 серпня о 17.00. Кадрових втрат дві: Хачеріді й голкіпер Олександр Шовковський, який не грає з 22 квітня через травму плеча.

Ліга чемпіонів. Четвертий кваліфікаційний раунд — плей-оф. Перший матч

21 серпня, вівторок

"Борусія", Менхенґладбах, Німеччина — "Динамо", Київ, Україна

21.45 за київським часом. Менхенґладбах. Стадіон "Борусія Парк", розрахований на 53 148 глядачів

Суддя: Педро Проенса, Португалія

ТБ: "Україна", "Футбол+", пряма трансляція

 

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Результати матчів шостого туру

"Ворскла" (Полтава) — "Динамо" (Київ) — 1:0

"Чорноморець" (Одеса) — "Шахтар" (Донецьк) — 1:5

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:0

"Говерла" (Ужгород) — "Металіст" (Харків) — 0:3

"Карпати" (Львів) — "Металург" (Запоріжжя) — 2:1

"Волинь" (Луцьк) — "Зоря" (Луганськ) — 2:2

"Арсенал" (Київ) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 2:1

"Металург" (Донецьк) — "Таврія" (Сімферополь) — 1:1

Сьомий тур

24 серпня, п'ятниця

19.00 "Зоря" — "Ворскла" ("Футбол")

25 серпня, субота

17.00 "Іллічівець" — "Говерла" ("Футбол")

19.30 "Динамо" — "Чорноморець" ("2+2")

26 серпня, неділя

17.00 "Металург" З — "Металург" Д ("Футбол")

17.30 "Дніпро" — "Волинь" ("2+2")

19.00 "Шахтар" — "Карпати" (Перший)

19.30 "Металіст" — "Кривбас" ("2+2")

21.00 "Таврія" — "Арсенал" ("Футбол")

 

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вперше програло в чемпіонаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути