пʼятниця, 24 лютого 2017 05:00

"Динамо" програло "Аяксу" в юнацькій Лізі чемпіонів

Київське "Динамо" припинило боротьбу в юнацькій лізі УЄФА з футболу для 19-річних — аналог Ліги чемпіонів. Підопічні Юрія Мороза у 1/8 фіналу поступилися нідерландському "Аяксу" — 0:3. У юнаків на цій змагальній стадії переможця визначають за підсумками одного матчу. Динамівці проводили його на виїзді.

"Аякс" повністю переграв нашу команду. Очевидно, на діях динамівців позначилася тривала відсутність ігрової практики. Голландці переважали наших, насамперед, у швидкості. Це дозволяло господарям приймати гострі рішення по ходу поєдинку. З точки зору фізичної підготовки "Аякс" також був кращим. Наслідок — "Динамо" було важко вийти в атаку. Суперник уміло діяв на перехопленнях і постійно створював чисельну перевагу на окремих ділянках поля.

Восени кияни виграли груповий турнір у протистоянні з турецьким "Бешикташем", італійським "Наполі" та португальською "Бенфікою". Практично у всіх поєдинках команда Мороза вела гру. Проти "Аякса" динамівці віддали ініціативу з перших хвилин. За рахунку 0:0 подібну тактику можна було зрозуміти — сильний суперник, виїзний статус матчу. Після перерви кияни поступалися 0:1 і не змогли перебудуватися. Постійно бігали за суперником і м'ячем. Пропустили ще двічі, а могли й більше.

Провалив гру капітан команди — лівий захисник Владислав Дубинчак. Його постійно обігрували один в один. Слабко зіграли центральні оборонці Віталій Миколенко та Денис Попов, втрачали позицію. Голкіпер Володимир Маханьков частково винен у першому пропущеному м'ячі — не пішов на перехоплення.

Відзначити можна лише центрального півзахисника Миколу Шапаренка. Намагався зв'язати гру, діяти тонко. Але партнери не пропонували варіанти для розвитку атаки.

Найприкріше — не поразка "Динамо", а те, що матч показав: на 19-річних хлопчаків, які восени дали надію на місце в складі основної команди, розраховувати поки що не варто.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" програло "Аяксу" в юнацькій Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути