понеділок, 23 листопада 2009 18:18

"Динамо" присвятило перемогу над "Шахтарем" Ігореві Суркісу

У центральному матчі 14-го туру прем"єр-ліги України київське "Динамо" перемогло донецький "Шахтар" із рахунком 3:0. Це друга зустріч команд цього сезону. 28 жовтня гірники вибили команду Газзаєва з розіграшу Кубка України — 2:0.

— Уперше прийшла на футбол, — каже перед поєдинком викладачка англійської мови Наталя Цимбал. — Уболіватиму за "Динамо". Шкода, що не маю динамівського шарфика. Думаю, кияни виграють з рахунком 2:1. Хочеться подивитися на Шевченка.

За 2 год. до початку гри до кас стадіону ім. Валерія Лобановського сходяться вболівальники. Ціна квитків — 50–200 грн. Абонементи є майже в усі сектори. Матч не викликав ажіотажу. Спекулянти продають пропуски на арену за номінальною вартістю. 16-тисячний стадіон заповнений на 70%.

Першим приїжджає автобус "Шахтаря". Динамівський фан показує донецьким гравцям середній палець. Футболісти не зважають на це. Через 10 хв. на стадіон прибуває "Динамо". Кияни зосереджені. Усміхається тільки Гіоане.

Перед розминкою суперники розмовляють між собою на полі. Під час передматчевого тренування до динамівців вибіг пес. Його швидко вивели з поля.

— Обом командам потрібна перемога. "Шахтареві", щоб скоротити відставання від першого місця, а "Динамо" — щоб відірватися від переслідувачів. Долю матчу може вирішити один гол. Можливо, буде нічия, — припускає директор відділу міжнародних змагань "Шахтаря" Любош Міхел, 41 рік.

Із центру поля розпочинає "Шахтар". Гірникам із другого разу вдається розіграти м"яч. Вболівальники "Динамо" свистять, коли оголошують склад команди гостей.

Донецькі фани розмістилися у 25-му і 26-му секторах. У середині першого тайму вони скандують "Обладатель Кубка УЕФА". Прихильники "Динамо" у відповідь розгортають плакат із написом "Кучер. У футбол грають мужики, а не повії" — натяк, що у кубковому матчі захисник ефектно впав після поштовху Вукоєвича. Олександр не потрапив у заявку на матч.

На 45-й хв. Артем Мілевський відкрив рахунок. Святкуючи гол, капітан команди обіймає Газзаєва. Те саме робить Шевченко.

У перерві поєдинку фани "Динамо" демонструють уболівальникам донецького клубу надувну ляльку розміром із людину в футболці "Шахтаря". На спині написано "Кучер".

Стадіон був заповнений на 70 відсотків

Тим часом на стадіоні відбувається освідчення в коханні. Олександр виходить на поле з букетом білих троянд і мікрофоном. Звертається до коханої дівчини Каті з пропозицією руки і серця. У кишені має обручку. Під оплески глядачів прямує у фан-сектор "Динамо", де сидить його обраниця.

— Вітаю "Динамо". Вони добре зіграли. Принаймні, краще, ніж ми. Про це свідчить рахунок, — каже після матчу капітан гірників Даріо Срна, 27 років.

Хорват помічає Шевченка, який вийшов із роздягальні. Футболісти тиснуть один одному руки. Срна вітає Андрія з перемогою — "С победой, Шева!". Віце-капітан "Динамо" змінив зачіску — тепер у нього коротка стрижка.

Шева каже, що команда присвячує перемогу Ігореві Суркісу (22 листопада, наступного дня після поєдинку, президентові "Динамо" виповнився 51 рік. — "ГПУ").




Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів 14-го туру


"Динамо" (Київ)–"Шахтар" (Донецьк) — 3:0

"Металург" (Донецьк)–"Арсенал" (Київ) — 3:0

"Металіст" (Харків)–"Зоря" (Луганськ) — 2:0

"Іллічівець" (Маріуполь)–"Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:3

"Кривбас" (Кривий Ріг)–"Карпати" (Львів) — 1:2

"Таврія" (Сімферополь)–"Закарпаття" (Ужгород) — 3:2

"Ворскла" (Полтава)–"Оболонь" (Київ) — 3:2

"Чорноморець" (Одеса)–"Металург" (Запоріжжя) — 0:0

15-й тур

28 листопада (субота)

13.00 "Закарпаття" — "Кривбас" — УТ-1

15.00 "Шахтар" — "Таврія" — ТРК "Футбол"

16.00 "Дніпро" — "Ворскла" — ТЕТ

17.00 "Карпати" — Іллічівець" — ТРК "Футбол"

29 листопада (неділя)

13.00 "Арсенал" — "Металіст" — ТЕТ

13.00 "Зоря" — "Чорноморець" — ТРК "Футбол"

15.00 "Оболонь" — "Металург" Д — ТРК "Футбол"

16.00 "Металург" З — "Динамо" — УТ-1

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" присвятило перемогу над "Шахтарем" Ігореві Суркісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути