четвер, 08 листопада 2012 00:45

"Динамо" налагодило гру в обороні

Автор: фото: REUTERS
  Форвард французького ”ПСЖ” Златан Ібрагімович не забив жодного гола у ворота загребського ”Динамо” у паризькому матчі команд минулого вівторка. Зате на рахунку Ібрагімовича чотири результативні передачі. ”ПСЖ” переміг — 4:0
Форвард французького ”ПСЖ” Златан Ібрагімович не забив жодного гола у ворота загребського ”Динамо” у паризькому матчі команд минулого вівторка. Зате на рахунку Ібрагімовича чотири результативні передачі. ”ПСЖ” переміг — 4:0

Київське "Динамо" не змогло перемогти португальський "Порту" в домашньому матчі четвертого туру Ліги чемпіонів. Команди зіграли внічию — 0:0. В іншому поєдинку групи "А" французький "ПСЖ" на своєму полі переміг хорватське "Динамо" — 4:0.

Після чотирьох турів кияни мають чотири очки. Турнірна ситуація практично не залишає шансів підопічним Олега Блохіна на вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Для цього треба перемагати вдома "ПСЖ" і в Загребі та сподіватися, що французький клуб у Парижі поступиться португальцям. Найпевніше, віце-чемпіон України посяде третє місце і вийде до 1/16 фіналу Ліги Європи.

— Якби киянам трохи талану, то могли б і виграти, — каже колишній головний тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук, 51 рік. — Хоча португальці мали більше шансів забити. Вони не грали на нічию, намагалися перемогти. Згадайте хоча б заміну на останніх хвилинах, коли у гостей на поле вийшов свіжий нападаючий — Клебер. У мене склалося враження, що якби кияни забили гол і португальцям треба було відігруватися, вони зробили б це.

"Динамо" пресингувало впродовж усього матчу. Ви чекали такої гри?

— Гравці "Порту" переважають "динамівців" в індивідуальній майстерності. Це добре розуміє тренерський штаб киян. Тому треба було гасити атаки гостей у зародку. При цьому "Динамо" змушене було пожертвувати активністю флангових захисників. Тайво й Бетао майже не долучалися до атак, проте надійно зіграли в обороні.

Ви бачите прогрес у грі "Динамо"?

— Так. Команда стала надійнішою в обороні. Пригадую, на початку жовтня футболісти не могли витримати темп упродовж усього матчу. Тепер вони бігли в атаку на останніх хвилинах. У воротах надійно зіграв Коваль. В атаці активно працювали спочатку Рубен, а потім — Ідеє.

Шанси на 1/8 фіналу Ліги чемпіонів майже втрачені. Це тому, що команді довелося змінювати тренера у розпал осінньої частини сезону?

— Частково. Попередній наставник Юрій Сьомін говорив, що є результат — вихід до Ліги чемпіонів, а гра прийде. Гри досі немає, результати погіршилися. Президент "Динамо" Ігор Суркіс проґавив момент, коли треба було вдатися до рішучих кроків. Він думав, якщо дасть Сьоміну такий шанс, який Коломойський — Рамосу, то гра налагодиться. Однак Сьомін просто втомився. Він був нездатний прогресувати.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" налагодило гру в обороні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути