пʼятниця, 27 листопада 2015 00:05

"Динамо" має зіграти в одній восьмій Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" з 90-відсотковою імовірністю вийде до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з футболу. У нинішньому столітті такого ще не було: востаннє у стикових матчах грала команда Валерія Лобановського — у сезоні 1998/99.

Чемпіон України може посісти перше місце в групі. Для цього потрібні домашня перемога "Динамо" над ізраїльським "Маккабі" і нічия в матчі "Челсі" — "Порту". Тоді три команди здобудуть по 11 очок, але "Динамо" матиме перевагу в особистих зустрічах. Якщо кияни переможуть, а в лондонському поєдинку нічиєї не буде — наші футболісти фінішують на другій позиції.

У вівторок підопічні 41-річного Сергія Реброва перемогли на виїзді в Португалії з різницею в два голи.

— Якщо ми виграли — 2:0, то план на матч виконали, — каже головний тренер "Динамо".

Це була найкраща гра сезону для київської команди. Чемпіон України мав перемагати: тільки три очки давали шанси на продовження боротьби у Лізі чемпіонів. Ребров та його іспанський помічник Рауль Ріанчо спрацювали дуже добре. Насамперед у п'ятничному матчі чемпіонату України проти донецького "Олімпіка" дали можливість відпочити основним гравцям — Андрієві Ярмоленку, Сергієві Сидорчуку, Євгенові Хачеріді, Дерлісу Гонсалесу. По-друге, "Динамо" не робило ставку на швидкий гол. Гості витримали стартовий тиск суперника. У якийсь момент футболісти "Порту" остаточно повірили у свою значну перевагу над киянами. І прорахувалися: з середини першого тайму "динамівці" відвоювали центр поля. Значною мірою — завдяки діям Сергія Рибалки. Денис Гармаш уміло відкривався під його передачі. Андрій Ярмоленко брав гру на себе, водночас вчасно віддавав м'яч партнерам, відпрацьовував в обороні. Там без помилок грали центральні захисники Євген Хачеріді та Александар Драгович.

Ребров і Ріанчо правильно визначили дует нападаючих на матч. Артем Кравець залишився поза ним. Зате бразилець Мораеш вийшов у стартовому складі й постійно пропонував себе для розвитку атак. На останніх хвилинах його замінив поляк Лукаш Теодорчик і "затоптав" оборонців "Порту".

Кияни здобули перемогу, яку можна назвати насамперед тренерською. Команда другий сезон поспіль наприкінці осені грає дуже сильно.

Футбол. Ліга чемпіонів 2015/16. Груповий турнір

П'ятий тур

Група "G"

"Порту", Португалія — "Динамо", Київ, Україна — 0:2 (0:1)

24 листопада. Порту. Стадіон "Драгао". 43 тис. глядачів, розрахований на 50 035. +12°C.

Суддя: Карлос Веласко Карбальйо, Іспанія

"Порту": Касільяс — Максі Перейра (Андре Андре, 46), Маркано, Мартінш Інді, Лаюн — Даніло — Невеш-к, Імбула (Корона, 67) — Тельо, Браїми (Освальдо, 67) — Абубакар. ­Тренер: Хулен Лопетеґі

"Динамо": Шовковський — Даніло Сілва, Хачеріді, Драґович, Антунеш — Рибалка — Сидорчук (Буяльський, 84), Гармаш, Ярмоленко, Дерліс Ґонсалес (Беланда, 78) — Мораеш (Теодорчик, 86). Тренер: Сергій Ребров

Голи: Ярмоленко, 35, з пенальті, Дерліс Ґонсалес, 64

Попередження: Даніло Сілва, 36, Гармаш, 38, Сидорчук, 69

"Маккабі", Тель-Авів, Ізраїль — "Челсі", Лондон, Англія — 0:4

Шостий тур

9 грудня, середа

"Динамо" — "Маккабі"

"Челсі" — "Порту"

Група "А"

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Реал", Мад­рид, Іспанія — 3:4 (0:1)

Голи: Алекс Тейшейра, 77, із пенальті, 88, Дентіньйо, 83 — Криштіану Роналду, 18, 70, Модрич, 50, Карвахаль, 52

"Мальме", Швеція — "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція — 0:5

Шостий тур

8 грудня, вівторок

"Парі Сен-Жермен" — "Шахтар"

"Реал" — "Мальме"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" має зіграти в одній восьмій Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути