пʼятниця, 18 січня 2013 06:00

Чому Ґвардіола обрав "Баварію"

Іспанець Хосеп Ґвардіола, 42 роки, стане головним тренером німецької "Баварії". Почне виконувати обов'язки 1 липня 2013-го. Угода розрахована на три сезони.

Ґвардіола в кінці сезону 2011/12 залишив іспанську "Барселону". Із нею він двічі виграв Лігу чемпіонів. Тому став найзатребуванішим тренером світу — на іспанця претендували "Манчестер Сіті", "Челсі" та "Мілан". Чому Ґвардіола працюватиме в Мюнхені?

1. Етика

Головному тренеру "Баварії" Юппу Гайнкесу в кінці сезону виповниться 68 років. Він закінчить тренерську кар'єру і має "залізні" шанси виграти чемпіонат Німеччини і непогані — Лігу чемпіонів.

Тож Ґвардіола нікого не підсиджуватиме, а просто замінить тренера, який після успіху вирішив піти на пенсію.

2. Фінанси та "футбольне" керівництво "Баварії"

"Баварія" — найбільш успішний фінансовий клуб світу. Модель вибудувана таким чином, що приносить постійний прибуток. Це дозволяє активно діяти на трансферному ринку і платити одразу кільком гравцям по 9-10 млн євро на рік.

Відповідно Ґвардіола отримає широкі ресурси для селекційної роботи — те, що не міг йому дати власник "Мілана" Сільвіо Берлусконі, давній прихильник тренера.

Господар "Челсі" Роман Абрамович також симпатизує Пепу. Гроші він має, але з тренерами не церемониться, бо людина не футбольна. "Баварією" натомість керують Румменіґґе та Генесс — видатні в минулому футболісти, з якими легше порозумітися.

3. Рівень конкуренції в чемпіонаті Німеччини

У місцевій бундеслізі може вистрілити будь-яка команда, але постійний фаворит — "Баварія". Дортмунд переживає пік і не факт, що триматиме рівень наступного сезону. Не те щоб Пеп боявся конкуренції після сутичок із "Реалом", але відсутність на новому місці роботи Мессі, Хаві та Іньєсти, а також попереднього тренерського штабу, — могли змусити Гвардіолу перестрахуватися.

Зараз ви читаєте новину «Чому Ґвардіола обрав "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути