вівторок, 14 травня 2013 06:30

"Через відхід Королькевича найбільше постраждаю я"

Автор: фото з сайта www.biathlon-ua.org
  Володимир Королькевич народився 1952 року в Мінську. 1990-го виїхав із СРСР до Словенії. 1996-го отримав словенське громадянство. Багато років працював тренером тамтешніх біатлоністок.
Королькевич готував чоловічу збірну України до сезону 2006/2007. Торік очолив жіночу збірну з біатлону. Під його керівництвом українки завоювали п’ять медалей на чемпіонаті світу-2013 — ”золото”, ”срібло” й три ”бронзи”.
Володимир Королькевич народився 1952 року в Мінську. 1990-го виїхав із СРСР до Словенії. 1996-го отримав словенське громадянство. Багато років працював тренером тамтешніх біатлоністок. Королькевич готував чоловічу збірну України до сезону 2006/2007. Торік очолив жіночу збірну з біатлону. Під його керівництвом українки завоювали п’ять медалей на чемпіонаті світу-2013 — ”золото”, ”срібло” й три ”бронзи”.

Капітан жіночої збірної, 26-річна Олена Підгрушна, засмучена тим, що наставник команди Володимир Королькевич тепер тренуватиме росіянок.

— Обговорювати вчинки колишнього тренера не зовсім етично. Безперечно, це втрата для нашої збірної. Після відходу Королькевича, мабуть, найбільше постраждаю я. За час його роботи в збірній додали всі дівчата, але найбільший прогрес був саме в мене. Вдвічі прикро, що це сталося напередодні Олімпіади. Ніякого прощального вечора Королькевич не влаштовував. Новину про його перехід мені повідомив голова федерації Володимир Бринзак.

Олена не впевнена, що від такого перебігу подій виграють росіяни.

— Якщо Володимир Борисович тренуватиме першу збірну Росії, то, на мою думку, вона має додати. Якщо ж з основним складом і надалі працюватиме німець Піхлер, то мало що зміниться.

З новим тренером — Надією Бєловою чемпіонка світу ще не тренувалася.

— Мені некоректно обговорювати це призначення, бо я не працювала з нею ані дня. Колишні підопічні Бєлової мають різні точки зору на її роботу. Коли почнемо працювати разом, тоді можна буде щось говорити.

4 тренери відтепер працюватимуть зі збірною Росії. Це білорус Королькевич, німець Піхлер і два місцеві фахівці — Ростовцев та Єфімов.

Наші біатлоністки вигравали частіше за росіянок

У біатлонному Кубку світу 2012/13 Україна посіла сьоме місце у загальнокомандному заліку. Наші здобули 13 нагород: двічі — "золото", п'ять разів — "срібло", шість — "бронзу". 11 медалей, зокрема обидва "золота", на рахунку жіночої збірної.

Російські біатлоністки були на п'єдесталі дев'ять разів — одне "золото", по чотири срібних та бронзових нагороди.

Зараз ви читаєте новину «"Через відхід Королькевича найбільше постраждаю я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути