середа, 15 вересня 2010 02:15

"Чвертьфінал Луческу розглядає як завдання-мінімум"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Любош Міхел підписав трирічний контракт з ”Шахтарем” 27 жовтня 2008-го
Любош Міхел підписав трирічний контракт з ”Шахтарем” 27 жовтня 2008-го

Сьогодні донецький "Шахтар" стартує у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Чемпіон України на 50-тисячній "Донбас Арені" прийматиме сербський "Партизан". Зустріч розпочнеться о 21.45 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі "Україна". Головний арбітр поєдинку іспанець Веласко Карбальо.

— Чвертьфінал — це мінімальна мета для головного тренера "Шахтаря" Луческу, — каже "ГПУ" Любош Міхел, 42 роки, директор департаменту міжнародних змагань гірників. — У футболі завжди хочеться дійти до кінця. Донеччани вже виграли Кубок УЄФА. Час використовувати переможний досвід у Лізі чемпіонів. Спочатку потрібно вийти у плей-офф. Наша група це дозволяє. "Арсенал" і "Шахтар" вважають фаворитами, але це ще потрібно доводити на полі.

"Шахтар" був активним на трансферному ринку у літнє міжсезоння. Яке придбання команди назвете найгучнішим?

— Повернення захисника Чигринського із "Барселони" і приїзд нападника лондонського "Арсеналу" Едуардо. У рамках ліміту на легіонерів трансфер Дмитра — це сильне придбання. Також "Шахтар" купив нападника донецького "Металурга" Генріха Мхітаряна та півзахисника "Вільярреала" Бруно Ренана. Молодим гравцям потрібен час на адаптацію. Навіть якщо влітку хтось залишить клуб, то втрата не стане відчутною. У тренерського штабу буде рівноцінна заміна.

Коли на єврокубкові матчі призначають суддівську бригаду, футболісти звертаються до вас за досьє на арбітра?

— Дуже рідко. Переважно я сам підходжу до гравців і попереджаю про манеру суддівства рефері. Особливо, якщо на гру призначають жорсткого арбітра.

Ви буваєте майже на кожному матчі команди, а на зборах навіть судили "двосторонку". Які у вас стосунки із футболістами?

— З усіма дружні. Найбільше спілкуюся із Хюбшманном, Срною та Фернандіньйо. Бразилець непогано володіє російською.

Позаторік ви очолили департамент міжнародних змагань "Шахтаря". Які проблеми були за час роботи в донецькому клубі?

— Найважче вирішувати питання з візами. Шкода, що Україна не у Євросоюзі. Попереду у нас гра з "Арсеналом". Щоб прилетіти в Україну, їм візи не потрібні. Ми ж змушені всією командою летіти в Київ і здавати відбитки пальців у посольстві Великої Британії. Це зайві витрати для клубу і день без тренування. Футбольні команди — це не туристи чи заробітчани. Я вважаю, це дискримінацією для команд зі Східної Європи. Думаю, УЄФА і Євросоюз мають якось вирішити це. Можливо, варто запровадити систему спортивних віз.

Ви підписали із "Шахтарем" трирічний контракт. Обговорювали варіант його продовження?

— Ні. Рік — це довгий термін. Зараз не час для цих розмов, Ліга чемпіонів стартує. Може, у грудні почну думати про своє майбутнє. Точно без роботи не залишуся. У Словаччині дуже хотіли, щоб я очолив місцеву федерацію футболу. Відмовив, адже у мене діючий контракт із "Шахтарем". Чув, що Росія хотіла запросити мене на посаду керівника суддівського корпусу. Це серйозна робота з великою відповідальністю. Вона може бути цікавою.



"Партизан" постійно перемагає у чемпіонаті Сербії


"Шахтар" у матчі із "Партизаном" не зможе задіяти захисника Чигринського та півзахисника Фернандіньйо. В обох травми. Українець готується до матчу другого туру проти португальської "Браги", а бразилець цього року на поле не вийде.

"Партизан" у боротьбі за місце в груповому турнірі Ліги чемпіонів обіграв у серії пенальті бельгійський "Андерлехт".

У чемпіонаті Сербії суперник гірників провів чотири матчі. В усіх переміг. Востаннє — у домашньому поєдинку з "Радом" — 3:0. Двічі відзначився камерунський форвард "Партизана" Бойа.

Зараз ви читаєте новину «"Чвертьфінал Луческу розглядає як завдання-мінімум"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути