пʼятниця, 02 березня 2012 06:00

Чемпіоном буде "Шахтар"

У суботу стартує весняна частина футбольного чемпіонату України в прем'єр-лізі. Команди проведуть по 10 матчів. Своїм прогнозом ділиться колишній футболіст тернопільської "Ниви" Ігор Яворський, 53 роки.

Хто стане чемпіоном?

— "Шахтар". Причин кілька. Перша: гірники відстають на одне очко від "Динамо", але прийматимуть основного конкурента вдома на "Донбас Арені". Киянам буде складно здобути навіть нічию. Друга: у гірників зібрані індивідуально сильніші виконавці. Гравців калібру Фернандіньйо та Вілліана в динамівців немає. Третя, "Шахтар" набагато краще грає в позиційній атаці, а "Динамо" спеціалізується на контргрі. Уміння команди Сьоміна в чемпіонаті України не надто потрібне, бо суперники проти вітчизняних грандів грають від оборони.

"Металіст" втрутитися в боротьбу за перше місце не зможе — фінішує третім. Харків'яни здатні відібрати очка вдома в "Шахтаря", але втратити їх із середняками.

Хто залишить прем'єр-лігу?

— Практично не сумніваюся, що це буде "Оболонь". Компанію столичній команді, думаю, складе луганська "Зоря".

Хто з гравців буде відкриттям весняної частини чемпіонату?

— Олег Блохін нещодавно заявив, що на 80 відсотків склад збірної України для Євро-2012 сформований. Але нові імена в ній можуть з'явитися. Сподіваюся, навесні в чемпіонаті України вистрілить півзахисник львівських "Карпат" Олег Голодюк. Це універсальний виконавець, який уміло діє і на позиції опорника, і під нападаючими. Головне, щоб травми йому не дошкуляли.

Хто з команд може стати сюрпризом?

— Таких троє — донецький "Металург", сімферопольська "Таврія" та львівські "Карпати". У цих колективах працюють кваліфіковані тренери і непоганий добір футболістів. А гравці — це основа основ. Яким би генієм не був тренер, результат здебільшого залежить від виконавців. Тому я не дуже вірю в "Олександрію". Леонід Буряк — прекрасний фахівець, але вище 10-го місця цій команді не піднятися.

Який матч варто чекати з нетерпінням?

— Недільний — між "Шахтарем" і "Дніпром". Дніпряни мають не гірший від лідерів фінансовий потенціал, але реалізувати його з різних причин не можуть. Думаю, цей сезон у "Дніпра" також піде на смітник: піднятися вище четвертого місця не зможуть, а опуститися — цілком. Але навесні стане зрозуміло, чи здатний нинішній тренерський штаб підняти команду нагору в наступному чемпіонаті.

Кого бракуватиме?

— Жадсона. Шкода, що цей бразилець залишив український чемпіонат. Він мені імпонував. Технічний, міг віддати пас і сам забити. Досі пам'ятаю його гол п'яткою в одному з матчів чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіоном буде "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути