пʼятниця, 31 травня 2013 06:00

Блохіна немає за що критикувати

Не погоджуюся з тими, хто негативно оцінює роботу Олега Блохіна на посаді головного тренера київського "Динамо". Для того, щоб давати оцінку роботі будь-якого фахівця, слід знати його можливості.

А що ми знали про можливості Блохіна-тренера до вересня 2012 року? Здебільшого говорили, що цей тренер досяг із національною збірною України видатних результатів. Було таке? Було! Чи критикували Блохіна за роботу зі збірною? Щось не пригадую. Навпаки, пам'ятаю лише суцільне й загальне захоплення від гри головної команди країни на чолі з колишнім найкращим нашим футболістом усіх часів.

Чим тоді всі захоплювалися? Давайте повернемося до результатів збірної під керівництвом Олега Блохіна. Спочатку була перемога у відборі на Кубок світу-2006, де наші випередили Данію, Туреччину, Грецію, Казахстан та Албанію. Потім — фінальна частина мундіалю, де команда Олега Володимировича програла Іспанії, потім виграла у Саудівської Аравії, Тунісу та Швейцарії — за пенальті — і врешті програла у чвертьфіналі Італії— 0:3. Після цього всі причетні й не дуже одержали купу відзнак, нагород і премій. Потім був відбір на Євро-2008, де наша збірна посіла четверте місце серед семи команд, випередивши Грузію, Литву та Фарерські острови. Хто тоді критикував Олега Блохіна? Ніхто! Навпаки, просили не залишати збірну напризволяще і продовжувати вести їх до нових перемог. Повернувшись до національної команди 2011 року, тренер це зробив — обіграв у Києві шведів на Євро-2012. І знову на адресу Блохіна лунали дифірамби. І хоч матчі проти Франції та Англії збірна програла й вибула з турніру вже після групового етапу, ніхто не робив на адресу тренера жодних закидів.

Чому ж тепер Блохіна критикують? Його "Динамо" грало в той самий футбол, що і збірна. "Динамівці" більш-менш регулярно перемагали в чемпіонаті України середняків та аутсайдерів. Програли у вирішальний момент лише двом першим призерам, які були сильніші. І немає в цьому нічого несподіваного чи сенсаційного. Збірна під керівництвом Олега Блохіна жодного разу не виграла в найсильніших команд Європи та світу. І всі були від цього в захваті. То чому "Динамо", яке на час приходу нинішнього тренера було слабше за "Шахтар" та "Металіст", мало їх перемагати?

Звісно, уболівальникам клубу хотілося більшого й від "Динамо", і від Олега Блохіна. Але для цього тренер разом із командою має піднятися на якісно новий рівень. Щиро хочеться цього побажати.

Зараз ви читаєте новину «Блохіна немає за що критикувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути