середа, 24 серпня 2016 06:30

Американець Фелпс став 23-разовим олімпійським чемпіоном
2

Церемонія закриття літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро відбулася у ніч проти понеділка за київським часом на стадіоні ”Маракана”
Фото: ФОТО: REUTERS
Норвезький діджей Кіго створював музичні композиції для церемонії закриття. За хореографію відповідала бразилійка Роза Магалаес

Фехтувальниця 25-річна Ольга Харлан несла прапор України на церемонії закриття ХХХІ Олімпійських ігор. Вони відбулися у бразильському Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. Українські спортсмени здобули 11 нагород — дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзових. Посіли 31-ше місце в загальнокомандному заліку.

Найкраще виступила команда США. Американці вибороли 121 медаль. Із них — 46 золотих. Далі йдуть команди Великої Британії — 67 (27 золотих), Китаю — 70 (26 золотих), Росії — 56 (19 золотих) і Німеччини — 42 (17 золотих).

На церемонії закриття прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе з'явився в костюмі Супер Маріо — героя відеоігор. Його співвітчизники стали шостими в командному заліку.

Норвезький діджей Кіго забезпечив музичний супровід церемонії закриття. За хореографію відповідала бразилійка Роза Магалаес.

На Іграх-2016 американський плавець Майкл Фелпс став 23-разовим олімпійським чемпіоном. Більше золота не має ніхто. Після змагань у Ріо-де-Жанейро 31-річний спортсмен заявив, що закінчує кар'єру.

Ямайський спринтер Усейн Болт, 30 років, виграв у Ріо три "золота". Тепер він — дев'ятиразовий олімпійський чемпіон. Але його мати Дженніфер не надто радісно відреагувала на спортивні успіхи сина. Для неї важливіше, щоб Усейн подарував онуків, а не медалі.

Сам спортсмен, як і Фелпс, йде зі спорту після Ігор. У неділю 20-річна бразилійська студентка виклала в соціальну мережу фото в ліжку разом із Болтом. Подруга атлета, 26-річна Кесі Беннет, попросила не розповідати їй про подробиці цієї історії.

У трьох представників Ірландії в ході Ігор конфіскували паспорти, телефони й комп'ютери. Їм закидають перепродування квитків за завищеними цінами. Висунули звинувачення 71-річному Пету Хікі, президентові Європейського Олімпійського комітету. Його госпіталізували після арешту. У готельному номері Хіка знайшли квитки на Олімпіаду, що безкоштовно передавали ірландській делегації.

Американський плавець Раян Лохте, шестиразовий чемпіон Ігор, заявив, що його пограбували під час Олімпіади.

— Підійшли, приставили ніж до горла. Забрали всі гроші й коштовності.

Пізніше спортсмен зізнався у брехні.

— Я був п'яний. Розгромив туалет на автозаправці. Підійшли охоронці з вимогою компенсувати збитки.

Наступні літні Олімпійські ігри пройдуть у японському Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року. А 9–25 лютого 2018‑го відбудеться зимова Олімпіада у корейському Пхьончхані.

Зараз ви читаєте новину «Американець Фелпс став 23-разовим олімпійським чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути