вівторок, 15 грудня 2009 18:20

Олександр Чижевський зіграв 400-й матч у вищій лізі

Автор: фото: Ігор ПАРХОМЕНКО
  Олександр Чижевський (ліворуч) проти півзахисника ”Ворскли” Дмитра Єсіна
Олександр Чижевський (ліворуч) проти півзахисника ”Ворскли” Дмитра Єсіна

Минулої суботи захисник "Закарпаття" Олександр Чижевський провів 400-й матч у вищій лізі. Дебютував 38-річний оборонець 1992-го за львівські "Карпати". Потім виступав у "Шахтарі", запорізькому "Металурзі", сімферопольській "Таврії" та "Волині".

— 400 так 400 — нормальна цифра, — каже Чижевський. — Погано, що програли (ужгородці поступилися у Полтаві місцевій "Ворсклі" — 0:2. —"ГПУ"). До матчу мене ніхто особливо не вітав. Після — також. І результат невтішний, та ще й голи самі собі привезли, і я на допінг-контроль ще пішов. Перший свій матч у вищій лізі не згадаю. Точно знаю, що 300-й провів за "Таврію". Грали в Києві проти "Динамо" і відстояли нічию. Найкращим тренером для мене був Мирон Маркевич, а найпам"ятніші матчі в Кубку кубків у серпні 1993-го, хоча тоді мої "Карпати" програли ірландському "Шелбурну".

Захисник не планує закінчувати кар"єру.

Найкращим тренером для мене був Мирон Маркевич

— Доки є здоров"я і бажання тренерів бачити мене в команді — бігатиму. Кажуть, що захисники закінчують пізніше. Це справді так, але не пояснював би факт тим, що менше сил втрачають на полі. Це коли ще на початку моєї кар"єри грали з "ліберо", можна було берегти сили, діючи завдяки вибору позиції. Тепер — "лінія", маєш стерегти гравця і не давати вільних зон. Викладатися доводиться сповна.

363 матчі у вищій лізі провів півзахисник донецького "Металурга" Сергій Шищенко. 351 — ще один футболіст "Закарпаття" Олександр Зотов.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Чижевський зіграв 400-й матч у вищій лізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути