четвер, 07 червня 2012 06:15

13 мільйонів Євро можуть заробити наші футболісти

Футболісти збірної України дізналися про преміальні на Євро-2012. За нічию на груповому етапі команда отримає 250 тис. євро, за перемогу — 500 тис. За вихід із групи — 2 млн євро, до півфіналу — ще 2 млн, до фіналу — іще 3 млн, за виграш турніру — ще 4,5 млн євро, тобто загалом 13,0 млн.

Французам за подібний успіх обіцяють по 320 тис. євро. На Кубку світу-2006 кожен гравець збірної України заробив 282 тис. євро: тоді вона дісталася чвертьфіналу. Чемпіони світу-2010, іспанці, за виграш мундіаля заробили по 550 тис. євро.

У ніч проти середи наша збірна повернулася до Києва з Австрії, з 10-денного тренувального збору. 5 червня у німецькому Інґольштадті команда Олега Блохіна зіграла останній контрольний матч перед стартом на Євро-2012. Програли туркам — 0:2. Головний тренер серед причин поразки назвав харчове отруєння 10 наших футболістів.

— Це відбулося уже в Німеччині, — говорить Блохін. — Серед найбільше постраждалих — Тимощук, Воронін, Бутко, Селін, Михалик, Гармаш. І я, зокрема. Усі споживали різну їжу. Причин отруєння не знаю. Можливо, диверсія якась. Тимощук якийсь час перебував під крапельницею. Я думав над тим, щоб узагалі скасувати матч проти Туреччини. Добре, що це трапилося не 11 червня, коли нам належить стартувати на Євро.

Лікар збірної Леонід Миронов наводить хронологію подій.

— Почалося все з обіду — в понеділок, у день нашого переїзду з австрійського Вальзеє до німецького Інґольштадту. До вечора симптоматика отруєння з'явилася у масажиста Сергія Мироненка, він ледве спромігся закінчити роботу з хлопцями.

Потім із загальною інтоксикацією і високою температурою звалився я. О четвертій ранку до мене прийшов з тими ж проблемами Денис Гармаш. Трохи пізніше поскаржилися на нездужання Михалик, Воронін, Мілевський, Шевченко, Тимощук.

У Гармаша ситуація виявилася найскладнішою. Вночі у нього була дуже сильна блювота — довелося промивати шлунок і застосовувати всі доступні мені на той момент методи дезінтоксикації. На другому місці за важкістю проблеми був Михалик, якому провели подібні процедури.

Гармаш дуже хотів грати і сказав перед матчем, що вже не почувається зле. А після першого тайму надійшли скарги від Коноплянки та Мілевського.

За словами Блохіна, перший тайм поєдинку з турками наші не по грі поступилися — 0:1.

— У другому нас підвела реалізація, — додає тренер. — Одні футболісти показали гідну гру, інші — не зовсім. Зі стартовим складом на матч проти Швеції я практично визначився. Сумніви викликають дві-три позиції.

Для "ГПУ" матч Туреччина — Україна коментує колишній футболіст збірної Радянського Союзу та київського "Динамо" Анатолій Коньков, 62 роки:

— Учора я увімкнув телевізор, щоб подивитися футбол, — каже експерт. — І футболу не побачив. Не знаю — отруїли гравців чи "затравили", але так грати не можна. Думки в атаці не було абсолютно, в захисті — тільки заважали один одному. Єдине, що сподобалося, — ті, хто вийшли на поле зразу після перерви, додали командним діям швидкості й агресії. У першому таймі взагалі грали без воріт.

Матч не допоміг визначити оптимальну пару центральних захисників?

— Ні. Знаєте, що я зробив би? Випустив на поле проти Швеції усіх чотирьох: Михалика, Ракицького, Кучера та Хачеріді. Не вміють оборонятися якісно, то, може, хоч кількісно зможуть. Головне, щоб ніхто не отруївся.

На позиції лівого захисника у трьох матчах грали троє гравців — Селін, Ракицький, Шевчук. Ваш кандидат?

— Ракицький точно не переконав. Я думаю, невелика перевага у Селіна, він більше грає у Блохіна.

Ще одне проблемне місце — другий опорник до пари Тимощуку.

— Гадаю, проти Швеції у стартовому складі вийде Назаренко. Але взагалі ми обираємо найкращих серед найгірших. Якщо гратимемо так, як проти Австрії та Туреччини, то нам нічого робити на Євро-2012.

Футбол. Товариський матч

Україна — Туреччина — 0:2 (0:1)

Україна: П'ятов, Бутко (Гусєв, 64), Ракицький, Кучер (Хачеріді, 46),  Шевчук, Ротань, Гармаш (Назаренко, 46),  Коноплянка, Девич, Алієв (Шевченко, 46), Мілевський (Селезньов, 68). Тренер: Олег Блохін

Голи: Джанер (30), Мустафа (69)

Франція — Естонія — 4:0

Швеція — Сербія — 2:1

Англія — Бельгія — 1:0

Франція — Сербія — 2:0

3

матчі провела національна команда України у ході десятиденного збору в Австрії напередодні старту Євро-2012. Перемогли Естонію (4:0), поступилися Австрії (2:3) і Туреччині (0:2).

Зараз ви читаєте новину «13 мільйонів Євро можуть заробити наші футболісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути