Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 01:30

"Хочемо завоювати путівку на Олімпійські ігри"

Автор: фото з сайта www.goals.by
  Максим Скавиш
Максим Скавиш

Молодіжна збірна Білорусі втретє зіграє у фінальній частині чемпіонату Європи. У 2004 і 2009 роках команда не змогла подолати груповий етап. На Євро-2011 білоруси зіграють у квартеті з данцями, ісландцями та швейцарцями. Турнір пройде у Данії 11–25 червня наступного року.

— Жеребкування не дивився. Потім в інтернеті дізнався суперників по групі, — каже "ГПУ" 21-річний Максим Скавиш, нападник молодіжної збірної Білорусі та борисовського БАТЕ. — На результати жеребкування відреагував спокійно. Особливих побажань щодо суперників не було. Всі команди — учасники Євро-2011 хороші. На папері фаворитом виглядає збірна Іспанії.

Першим вашим суперником на турнірі буде Ісландія.

— У відборі ісландці вдома розгромили німців — 4:1. Цікаво було подивитися на цю команду, тому знайшов в інтернеті нарізку моментів матчу. Тоді я ще не знав, що ми потрапимо в одну групу. Тепер це стало у пригоді. Ніякої недооцінки суперника не може бути.

Яке завдання поставили перед гравцями?

— До чемпіонату ще далеко, зараз кожен для себе ставить завдання. Як мінімум ми хочемо завоювати путівку на Олімпійські ігри і стати призером чемпіону. Ближче до турніру будемо дивитися і, можливо, коригувати цілі.

У який футбол грає збірна Білорусі?

— У нас хороша команда, за яку грають молоді і талановиті хлопці. Можемо грати з двома або з одним нападаючим.

Білорусь та Україна потрапили в різні групи. Хотіли б зіграти проти сусідів?

— Особливих побажань щодо суперників по групі не мав. В українців хороша команда і сильні футболісти. Кілька гравців "молодіжки" грають за "Динамо", з яким БАТЕ зустрічалося у матчі Ліги Європи. У стикових матчах ви пройшли голландців. Я переживав за українську збірну. Було видно, що ваша команда більше хоче перемогти.

Як в Білорусі відреагували на успіх "молодіжки"?

— Усі раділи за нас. Багато хто не вірив, що ми зможемо пройти Італію у стикових матчах. Особливо після виїзної поразки — 0:2. За грою італійці нас не перевершили, ми навіть грали краще. Створили більше гольових моментів, але не змогли забити жодного м'яча. Натомість пропустили два.

В домашньому матчі ми забили швидкий гол, потім ще один. Через 5 хвилин після старту ми вели з рахунком 2:0. В овертаймі вдалося забити третій, переможний, м'яч. Важко словами описати свої емоції після фінального свистка. Матч був важким і забрав багато сил. Думаю, чим ближче буде Євро-2011, тим більшими будуть емоції.

"Металіст" зіграє сьогодні, "Динамо" та "Карпати" — завтра

2 грудня білоруський БАТЕ, за який виступає Скавиш, прийматиме київське "Динамо" у матчі п'ятого туру групового турніру Ліги Європи. Поєдинок розпочнеться у Мінську о 22.05 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі ІСTV. Завтра також зіграють львівські "Карпати". У Дортмунді галичани протистоятимуть місцевій "Борусії" (ICTV, 20.00).

1 грудня свій поєдинок проведе харківський "Металіст". О 20.00 підопічні Мирона Маркевича розпочнуть домашній матч проти угорського "Дебрецена". Гру наживо покаже ТРК "Футбол".

Зараз ви читаєте новину «"Хочемо завоювати путівку на Олімпійські ігри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути