вівторок, 09 жовтня 2012 13:56

"Заваров пройшов школу Лобановського і лібералізмом не страждає" - Федорчук

"Заваров пройшов школу Лобановського і лібералізмом не страждає" - Федорчук
Федорчук: "Лінія поведінки Заварова буде нагадувати Блохіна". Фото: goodvin.info

Олександру Заварову під силу впоратися зі збірною України в разі призначення головним тренером. І в чомусь його дії будуть нагадувати роботу Олега Блохіна. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-головний тренер сімферопольської "Таврії" і футбольний експерт Олег Федорчук.

"Вважаю кандидатуру Олександра Заварова цілком логічною. Адже робота в клубі і в збірній - це дві великі різниці. У другому випадку потрібно вирішувати питання не тільки і не стільки футбольні, скільки зі ЗМІ, телебаченням і навіть політичні. Ну і, звичайно, встановити контакт з футболістами. З усім цим Заваров цілком здатний впоратися, адже він дуже товариська і приваблива людина. До того ж останні пару років співпрацював з нинішнім керівництвом країни в рамках проведення Євро-2012", - говорить Олег Вікторович.

З дисципліною в команді у Заварова теж не повинно бути проблем.

"Як правило ті, хто пройшов школу Лобановського, вірусом лібералізму і м'якотілості не заражені. Заваров - не виняток. Інша річ, він не настільки епатажний і емоційний, як Блохін, але десь у чомусь його лінія поведінки буде нагадувати Блохіна. У всякому разі, поставити на місце при необхідності Заваров вміє", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У збірну України знову "сватають" Марчелло Ліппі

"Варіант "Ліппі - тренер, Заваров - помічник" теж можливий. Перший - досвідчений фахівець, другий знає італійську, грав у "Ювентусі", значить у них має встановитися хороший контакт. Тим не менше, вважаю, що працювати зі збірною повинен наш фахівець. Крім Рехагеля в збірній Греції не пригадаю інших успішних іноземних тренерів національних команд. Всі інші результати - відносні", - резюмував Олег Вікторович.

Нагадаємо, до найближчих матчів кваліфікації ЧС-2014 проти команд Молдови та Чорногорії збірну України готуватиме помічник Блохіна Андрій Баль, якому допомагатимуть Олександр Заваров та Олег Кузнєцов.

Зараз ви читаєте новину «"Заваров пройшов школу Лобановського і лібералізмом не страждає" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути