понеділок, 12 лютого 2018 20:27

"За**али. Федерація с**ного футболу безпеку не гарантує"- Уткін про відмову українських журналістів працювати на КС-2018

"За**али. Федерація с**ного футболу безпеку не гарантує"- Уткін про відмову українських журналістів працювати на КС-2018
Уткін жорстко прокоментував відмову українських журналістів їхати на КС-2018. Фото: vesti.ru

Відомий російський футбольний коментатор Василь Уткін в замітці на сайті johndonne.ru прокоментував відмову українських журналістів від роботи на КС-2018.

Ще на початку лютого стало відомо, що Федерація футболу України (ФФУ) відмовилася акредитувати українських журналістів на матчі Кубка світу-2018.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойкот ЧС з футболу в Росії: перший телеканал відмовився від трансляції

"Ця історія мене вразила. Жоден український журналіст не буде акредитований на чемпіонаті світу в Росії. Так вирішила Федерація футболу України. Причому вирішила специфічно: в цьому питанні є дедлайн. Журналісти залишають заявки, федерація повинна їх належним чином верифікувати. Не верифікувала. Посилалася на технічні труднощі. А на фініші повідомила, що не труднощі, а позиція: війна у нас, до Росії не поїдемо, безпеку гарантувати не можемо. Ну, ок", - написав Уткін.

"Смішно, що за журналістів вирішує федерація. Вона не може гарантувати безпеку. Я скільки їздив по різних країнах - я ніколи не переймався питанням, чи захищає мене РФС (Російський футбольний союз - Прим.). Та й якщо б раптом захищав - на власну кмітливість покладався б приблизно в тисячу разів грунтовніше, ніж на таку віртуальну підтримку.

Журналіст взагалі-то шукає небезпеку. Не уникає. Це не боязка, це ризикова професія. Українські журналісти вибрали ігнор. Типу - позиція. Але, хлопці, ваші аргументи жорстоко протистоять професії.

Воюємо? Так за можливість працювати в країні, з якою воюємо, журналіст, якщо він справжній, продасть найближчу рідню. Небезпечно? У Росії працюють в якості гастарбайтерів мільйони українців. І не думають про небезпеку. І це співвітчизники ваші. Їм не небезпечно. А вам, виявляється, федерація с**ного футболу безпеку не гарантує", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відфутболимо диктатора!" - учасників Кубка світу закликають не їхати в Росію

При цьому не вважає, що Кубок світу-2018 відчує втрату через відсутність в Росії українських журналістів.

"Від того, що чемпіонат світу продинамила Україна, нічого не станеться в світі. Миру плювати на Україну. Суть в іншому. Чи є журналістика в Україні? У Росії живуть і працюють мільйони українців. Тисячі українців беруть участь в лотереї квитків на чемпіонаті. А ось журналісти якось за**али", - написав Уткін.

Раніше ФФУ офіційно відмовилася від акредитації журналістів на Кубок світу-2018. У січні міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про переговори з федераціями футболу і фанатськими організаціями про бойкот міжнародного мундіалю.

Зараз ви читаєте новину «"За**али. Федерація с**ного футболу безпеку не гарантує"- Уткін про відмову українських журналістів працювати на КС-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути