понеділок, 03 жовтня 2011 09:47

За званням переможця радіокеровані машинки мчались зі швидкістю 100 км/год
21

Міжнародні змагання радіокерованих моделей "Кубок Києва" (1-2 жовтня)
Фото: Фото: Катерина КУНДЕЛЬСЬКА
Міжнародні змагання радіокерованих моделей "Кубок Києва" (1-2 жовтня)
Міжнародні змагання радіокерованих моделей "Кубок Києва" (1-2 жовтня)
Міжнародні змагання радіокерованих моделей "Кубок Києва" (1-2 жовтня)
Міжнародні змагання радіокерованих моделей "Кубок Києва" (1-2 жовтня)

1-2 жовтня в Києві відбулися міжнародні змагання з радіокерованих моделей "Кубок Києва". Учасниками стали спортсмени з Дніпропетровська, Харкова, Одеси, Хмельницького, Сімферополя, Євпаторії та Мінська (Білорусь).

Змагання проходили на двох трасах: на стадіоні Київського національного архітектурного університету і на новій трасі Малої Повітряної Академії неподалік від Південного вокзалу.

Змагання відкрили оркестр барабанщиць. Вітали учасників Володимир Шкоруп, Президент Української Федерації автомодельного спорту, і Олег Дон, головний меценат змагань.

"Найсильніша команда цього року з Хмельницького, - коментує Володимир Шкоруп. - Варто також зазначити, що рівень змагань з кожним роком стає вищим. Кризові роки після розпаду СРСР пройшли, і цей спорт починає відновлюватись. От у нас, наприклад, в Києві теж з'явилась нова траса, тому, можливо, в 2013 році ми зможемо в нас приймати європейські змагання".

У суботу на шосейній трасі проходили заїзди автомоделей Формули-2, ДТМ-nitro, ДТМ-10 stock, ДТМ-10 (це радіокеровані машинки - напівкопії масштабу 1/8 з двигуном внутрішнього згоряння або з електричним двигуном; можуть розвивати швидкість до 150 км/год).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможці "Формули-1" на воді поливали глядачів шампанським

В одному з наметів були судді, а в іншому - учасники готувались до старту: розбирали автомоделі, чистили їхні запчастини та заливали пальне. На стадіоні далі від траси були розставлені столи, де ремонтували свої машини учасники, які або вже брали участь у заїздах, або також готувались до них. На столах - поламані запчастини автомобілів, безліч гайок, ключів, болти, викрутки.

В одному з наметів готується до старту Володимир Косневич, майстер спорту міжнародного класу з Хмельницького. "Я був членом збірної СРСР. Хлопці, ми просто відпочиваємо. Ми взагалі в нулі й дуже глибоко в порівнянні з Радянським Союзом, - обурюється Володимир. - Тоді мене не просто возили на змагання, але навіть костюм і краватку видавали, а зараз усе - тільки за свої гроші".

У неділю проходили змагання по класу автомоделей Баггі на піщаній трасі з перешкодами. Фаворитами змагань стали учасники з Одеси, Мінська та Хмельницького.

"В Україні я вже четвертий раз, - каже Массальський Максим, майстер спорту і чемпіон Білорусі. - Перший раз, коли я приїхав на змагання, мені пощастило, і я виграв перше місце на "Кубку Одеси". На інших змаганнях я займав 5-е і 6-е місця. Планую і далі професійно займатись цим спортом і хочу отримати заслуженого майстра спорту Білорусі ("простого" майстра спорту Білорусі хлопець отримав в 13 років - прим. Gazeta.ua) ".

Зараз ви читаєте новину «За званням переможця радіокеровані машинки мчались зі швидкістю 100 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути