Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 12:36

За кожен голос на користь ЧС-2022 Катар платив $ 1,5 млн - ЗМІ

За кожен голос на користь ЧС-2022 Катар платив $ 1,5 млн - ЗМІ

Катар отримав право проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року завдяки підкупу членів виконкому ФІФА - такі підсумки розслідування, проведеного France Football, які опубліковані у вівторок в черговому номері журналу.

Катар виграв право прийняти Мундіаль-2022 за підсумками виборів членів виконкому ФІФА, які відбулися в грудні 2010 року, випередивши за результатами голосування заявки США, Південної Кореї, Японії та Австралії.

France Football, зокрема, стверджує, що: голоси президента Африканської конфедерації футболу (CAF) Ісси Аяту і Жака Анума були придбані за 1,5 млн доларів кожен; Катар "спонсорував" конгрес CAF в 2010 році на суму 1,25 мільйона доларів, щоб розташувати до себе чотирьох членів виконкому ФІФА від Африки; президент Франції Ніколя Саркозі попросив главу УЄФА Мішеля Платіні, який збирався голосувати за заявку США, підтримати Катар з геополітичних причин.

France Football вважає, що Саркозі і Платіні зустрілися з крон-принцем Катару Шейхом Тамімом бін Хамадом бін Халіфою аль-Тані в 2010 році, щоб обговорити інвестиції Катару у французький футбол. У 2011 році компанія Qatar Investment Authority придбала 70% відсотків акцій "Парі Сен-Жермен".

France Football намір відправити отримані свідоцтва в ФІФА для проведення додаткового розслідування.

Зараз ви читаєте новину «За кожен голос на користь ЧС-2022 Катар платив $ 1,5 млн - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути