пʼятниця, 18 січня 2013 14:24

"Виграти всі титули з "Баварією" Гвардіолі в перший сезон буде складно"- Морозов

"Виграти всі титули з "Баварією" Гвардіолі в перший сезон буде складно"- Морозов
"Коли Пеп працює, у нього просто горять очі"

Робота Гвардіоли в "Баварії" може дати футболу новий напрямок, а у Тимощук не впишеться в ігрову модель іспанського наставника. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав Заслужений тренер України Сергій Морозов.

- Гвардіола зупинився на "Баварії" скоріше тому, що максимально був проінформований про стан справ у клубі. Відповідно, вибрав той шлях розвитку, який найбільше йому підходить.

- Після відходу з "Барселони" багато хто припускав, що Гвардіола вчинить за прикладом Кройффа і більше не візьметься за серйозні проекти...

- Я не сумнівався, що він повернеться до тренерської роботи. Адже це - сенс його життя. Коли Пеп працює, у нього просто горять очі.

- У моделі "Барселони" і "Баварії" є якась загальна родзинка, яка могла залучити тренера?

- Я б не став говорити про якісь моделі, як і про те, що тренувати "Баварію" Гвардіола обов'язково буде на кшталт "Барселони". Якщо порівняти ці клуби, то тут два різних напрямки, два різних чемпіонати. Він буде робити "Баварію", яка за організацією гри, за міццю нагадуватиме період 10-15 річної давності. У тактичному ж плані вона може нагадувати у тому числі і "Барселону".

- Гврадіола буде більше "ламати" команду під себе, максимально підлаштовуватися під звичний для "Баварії" стиль або намагатися шукати щось середнє?

- Якщо тренеру дадуть час і не будуть заважати, "Баварія" Гвардіоли може дати новий напрямок у розвитку футболу. Те, що сьогодні є у "Барселони", завдяки чому гра команди вважається еталонною, на даному етапі поступово підходить до завершення. Назріла необхідність свіжих ідей.

- У "Баварії", особливо перший сезон, Гвардіолі доведеться працювати під божевільним пресом, адже всі його результати будуть порівнюватися з успіхами в "Барселоні". Він здатний з ним впоратися?

- Напевно в розмові з керівниками німецького клубу Гвардіола зазначив, що він не чарівник і чекати миттєвих чудес не варто, ці моменти, швидше за все, прописані в контракті. Отже, скоріш за все, слід очикувати методичної, монотонної роботи.

- У дебютному сезоні Гвардіоли "Барселона" вистрілила, завоювавши відразу три титули. Чи реально таке в "Баварії"?

- Це буде вкрай складно. У першу команду "Барселони" він прийшов уже десь на сплановану тактику, манеру ведення гри. Адже Пеп до цього працював в клубі, був частиною його. Тут йому треба буде все починати самому і спочатку. На внутрішній арені, думаю, буде все нормально, а робити прогнози на Лігу Чемпіонів поки не беруся.

- Слід чекати "іспанізації" середньої лінії або тренеру вистачить тих, які зараз є в наявності?

- Шлях розвитку "Баварії" стане зрозумілий після перших же трансферів, які запропонує новий тренер. Не виключаю, що може з'явитися навіть хтось із "Барселони". Іспанцям пора б вже і продавати гравців, тих самих Хаві, Іньєсту, інших. Вони своє для клубу вже зробили, їм потрібна заміна.

- Яке майбутнє Тимощука в "Баварії" Гвардіоли?

- Йому вже давно пора красиво закінчити і піти. Тимощук, який грав 8-10 років тому і сьогодні - це красивий, але застарілий "Мерседес".

Зараз ви читаєте новину «"Виграти всі титули з "Баварією" Гвардіолі в перший сезон буде складно"- Морозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути