вівторок, 21 липня 2015 12:36

Вибори президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 - офіційно

Вибори президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 - офіційно
Блаттер не балотуватиметься на пост президента ФІФА. Фото: ap.org

Президент ФІФА Йозеф Блаттер сказав, що не збирається виставляти свою кандидатуру на майбутніх виборах голови організації. Проте до наступних виборів він продовжить виконувати свої обов'язки.

"26 лютого ФІФА отримає нового президента. Але поки я залишаюся законним главою ФІФА. Багато хто вважає, що після того, що сталося 27 травня в Цюріху, мене змило хвилею, що набігає, але це не так. Я все ще залишаюся на своїй посаді.

Після мого переобрання на ФІФА почали чинити тиск не тільки правоохоронні органи, а й політичні сили, та ЗМІ", - зазначив Блаттер.

Нагадаємо, 2 червня Зепп Блаттер на екстреній прес-конференції оголосив про те, що залишить пост президента ФІФА, який він займав з 1998 року і 29 травня був переобраний на п'ятий термін.

Раніше про бажання брати участь у виборах президента ФІФА заявили знаменитий французький екс-футболіст Давид Жінола, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній віце-президент ФІФА і екс-глава Корейської футбольної асоціації південнокореєць Чон Монджун, колишній головний тренер московського ЦСКА бразилець Зіко, президент Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті.

Також ЗМІ повідомляли, що голова УЄФА Мішель Платіні буде балотуватися на пост президента ФІФА, а його кандидатуру підтримують чотири конфедерації: Південноамериканська футбольна конфедерація (КОНМЕБОЛ), Конфедерація футболу Північної, Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ), ОФК (OFC) та УЄФА.

Нагадаємо, раніше на прес-конференції ФІФА Блаттера закидали банкнотами.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути