пʼятниця, 02 жовтня 2015 19:16

Всі в атаку: Шевчук і Малишев пограли у футбол з львівськими дітьми
20

Футболісти збірної України та донецького "Шахтаря" В'ячеслав Шевчук та Максим Малишев пограли у футбол з львівськими дітьми. Команда залишилася у Львові після матчу з ПСЖ. Вже у суботу "гірники" приймуть "Чорноморець" на "Арені Львів". А в перерві між поєдинками гравці побували на першому тренуванні учасників проекту "Давай, грай!".

 
 
"Давай, грай!" - це футбольна секція для дітей. Ми не шукаємо спортивних талантів і не виховуємо професійних футболістів, - каже Андрій Гладченко, начальник відділу по роботі з вболівальниками ФК "Шахтар". - Проект спрямований на дворовий футбол. Діти просто займаються спортом для свого здоров'я. Набір проводився у школах, а тренування безкоштовні. Клуб забезпечує дітей інвентарем, а заняття проводяться тричі на тиждень. Поки є дві вікові групи - 7 і 12 років. Плануємо розвиватися і охопити інші майданчики Львова". 
 
 
 
Футболісти привіталися за руку з кожним хлопчиком. Спочатку дітлахи дуже соромилися. Мабуть, до останнього не вірили, що до них справді приїхали гравці, які ще вчора грали у Лізі чемпіонів. 
 
 
 
 
 
Лише дехто сором'язливо наважився попросити про автограф на м'ячі.
 
 
 
Але зіркові гості приїхали не тільки для того, щоб поставити свій підпис на спортивному інвентарі. Спочатку В'ячеслав і Максим показали дітлахам, як працювати з м'ячем і бити по воротах. Досвідчений Шевчук активно підказував своїм підопічним. 
 
 
 
 
 
А потім почалося найцікавіше - футбольний матч між командами Малишева та Шевчука. 
 
 
 
 
 
В'ячеслав з маленькими партнерами переміг Максима з рахунком 2:0. Після першого забитого голу захисник на правах граючого тренера дав вказівку своїй команді бігти вперед і відбирати м'яч. Сам Шевчук залишився грати у захисті. Малишев не хотів програвати і сам взявся рятувати матч. Але не зміг обіграти воротаря команди суперника. А Слава свій момент реалізував - красиво послав м'яч у кут воріт. Глядачам матч, однозначно, сподобався. 
 
 
 
 
 
"Ми прийшли сюди не постояти, а показати дітям, що заняття футболом - це серйозна річ. Я навіть трохи спітнів. Не люблю програвати. Дуже хотілося виграти. Навіть тут, - сміється Шевчук. - В майбутньому я хочу бути тренером, тому беру вже зараз багато від Мірчі Луческу, записую та аналізую інформацію. Люблю атакуючий футбол. Сказав хлопцям, щоб пресингували на чужій половині поля. Макс також хотів виграти, але він ще молодий. Я за рахунок досвіду переграв його".
 
 
 
"Шевчук - досвідчений суперник. Важко було грати проти нього, - сміється Малишев. - Найголовніше, що вдалося дати позитивні емоції діткам. Вийшло дуже хороше тренування і гра. Приємно було тут знаходитися".
 
 
 
Насамкінець футболісти подарували дітям квитки зі своїми автографами на матч "Шахтар" - "Чорноморець", який пройде у суботу на "Арені Львів".
 
 
 
 
 
"Гравці були дуже привітними і ще вони гарно вміють грати у футбол" - діти просто світилися від щастя. Невідомо як у них складуться стосунки з футболом. Але ще своїм внукам колись будуть розповідати, як грали з Шевчуком і Малишевим у своєму дворі.
 
 
 
 
 
Хлопці так розійшлися, що просили футболістів ставити їм автографи на руках. Малишев був щиро здивований, але розмашисто розписався на цілу долонь. Цікаво, як довго потім батькам довелося вмовляти своє чадо помити руки?
 
 
 
 
 
Зустріч завершилася веселим спільним фото напам'ять. 
 
 
 
Вже у суботу хлопці підуть на матч прем'єр-ліги, а "гірники" спробують реабілітуватися за поразку від ПСЖ.
 
Зараз ви читаєте новину «Всі в атаку: Шевчук і Малишев пограли у футбол з львівськими дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути