понеділок, 25 травня 2015 23:05

Біля "Народового" косили траву: арена фіналу Ліги Європи за два дні до матчу
24

Стадіон "Наролови"
Фото: Ірина КОЗЮПА
Вісла

Фінал Ліги Європи за участю дніпропетровського "Дніпра" та "Севільї" пройде на найбільшому стадіону Польщі. 58-тисячнй "Народови" приймав матч-відкриття Євро-2012 та півфінальну гру турніру між збірними Німеччини та Італії. 

На арені свої домашні матчі проводить національна команда Польщі. Стадіон видно з різних частин міста. Але особливо красивий вид на арену відкривається із Центральної площі Варшави і Королівського палацу.

"Народови" розташований на правому березі Вісли. До арени дуже легко дістатися. Можна пішки, адже центр міста зовсім поряд. А можна скористатися зручним громадським транспортом. Біля стадіону знаходиться станції метро та автобуса. 

Сьогодні, за два дні до фіналу, на "Народовому" завершуються  останні приготування. Зокрема, кілька працівники косили траву за парканом, який обгороджує стадіон і парк навколо нього. Банери, вказівники та різного роду підказки для вболівальників і журналістів вже розвішані. Сектори фанатів "Дніпра" та "Севільї" будуть на різних кінцях арени. Щоб фанати не перетиналися. 

Завтра на "Народовому" пройдуть передматчеві прес-конференції наставників "Дніпра" Мирона Маркевича та "Севільї" Унаї Емері. Кожна з команд проведе годинне тренування на полі арени і обидва заняття будуть повністю відкритими для преси.

Сьогодні у Варшаві була типова британська погода. Дощ то вщухав, то знову починав падати. "Народови" має розсувний дах. І при потребі цим можна скористатися. Але особливість даху у тому, що його потрібно привести у дію до початку опадів, а не під час. 

Ще одна цікава деталь щодо зовнішності "Народового". Його фасад виконаний у червоному та білому кольорах і нагадує державний прапор Польщі, який розвівається на вітрі. Здалеку стадіон нагадує велетенську корону або кошик. 

"Народови" має шість рівнів і два з них є підземними. А парковка розташується просто під полем. Ще одна знаходиться поряд із стадіоном.

Зовні арена вражає. Завтра подивимося, як "Народови" влаштований із середини. 

Зараз ви читаєте новину «Біля "Народового" косили траву: арена фіналу Ліги Європи за два дні до матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути