понеділок, 11 листопада 2013 15:48

"У разі перемоги над Францією туристами на чемпіонат світу не поїдемо" - Леоненко

"У разі перемоги над Францією туристами на чемпіонат світу не поїдемо" - Леоненко
"Я би не хотів випадкової перемоги над французами" - Леоненко ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Кращий футболіст України 1992-94 років Віктор Леоненко оцінив шанси нашої збірної в стиковому матчі проти збірної Франції, який пройде в Києві 15 листопада.

"Хотів би застерегти всіх оптимістів, які сподіваються, що збірна Франції нас може недооцінити. Це не довгий відбірний цикл, де все можна повернути і відіграти. Тут часу всього – 4 дні. Розслабишся хоч трохи і до побачення. Франція – серйозна команда і її гравці це розуміють."

Перед чемпіонатом світу 1994 року збірна Болгарії обіграла у відборі французів, а потім уже на чемпіонаті Аргентину й Німеччину. Може, доля дає нам таке випробування, щоб ми не поїхали в Бразилію туристами, а мріяли там про високі досягнення.

"Цілком погоджуюся. Їхати аби тільки відмітитися в Бразилію немає сенсу. Треба ставити перед собою високі завдання. І чим раніше ми їх поставимо – тим краще. Тому мене тішить та обставина, що нам випали французи. Усі гравці налаштуються якнайкраще. А як дасть Бог перемогти, то це суттєво вплине на самооцінку українців. Після французів ми поїдемо на чемпіонат з думкою про турнірні досягнення, а не просто заради участі. Якщо болгари змогли здивувати світ, то чому нам цього не зробити? Якщо почнемо у найближчу п'ятницю, я буду тільки "за".

У чому феномен Михайла Фоменка?

"Просто він фахівець. Пам'ятаю, коли він тренував "Динамо" то ганяв мене як ніхто і ніколи. Не знаю чому, але виокремлював саме мене. Проте, коли я заходив до нього на передігрову бесіду, то відзначав, що Іванович чітко і професійно пояснював, що він хоче бачити у моєму виконанні на полі. У нас кожен гравець знав свій маневр. Нічого зайвого тільки професіоналізм. Від нього не віяло мандражем, а, навпаки, тільки упевненістю. Правда, у часи моїх виступів, я міг на полі відійти від тактичного малюнку гри й імпровізувати. Зараз таке може робити Коноплянка."

Чи буде матч із Францією нагадувати вересневу гру зі збірною Англії?

"Мабуть, що так. Звісно, я хочу побачити м'ячі у сітці воріт французів, але боюся, обидві збірні гратимуть з оглядкою на власні ворота. Іще одне важливе уточнення. Я би не хотів випадкової перемоги над французами. Мрію, щоб наші виграли так, аби ні в кого не виникло думки, що ми потрапили на чемпіонат світу випадково."

Нагадаємо, що трансляція матчів Україна - Франція 15 листопада (о 21:45) і Франція - Україна 19 листопада (о 22:00) відбудеться на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"У разі перемоги над Францією туристами на чемпіонат світу не поїдемо" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути