субота, 17 жовтня 2015 00:54

"В "Приват-лізі" лише дві команди, решта – фейки" - Бродський
6

16 жовтня в Київському Палаці Спорту відбулася прес-конференція Президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського. Вона була присв'ячена старту нового чемпіонату країни. На конференції, зокрема, йшлося про…

  Михайло Бродський отримує від представника фірми-дистриб'ютора офіційний м'яч ФБУ
Михайло Бродський отримує від представника фірми-дистриб'ютора офіційний м'яч ФБУ

Про новий формат чемпіонату

Сьогодні ми презентуємо новий чемпіонат України. Він пройде в форматі 9 команд, - це "Суперліга Фаворит Спорт". "Фаворит Спорт" став титульним спонсором чемпіонату України. Офіційний дистриб'ютор надав м'ячі всім командам, які беруть участь в офіційних змаганнях Федерації баскетболу України – "Суперліга Фаворит Спорт", жіночий чемпіонат, Вища ліга, Студентський чемпіонат, в якому братимуть участь 100 команд.

 

Про українців удома і за кордоном

Україна посіла 23 місце в світі за експортом гравців. 98 українських баскетболістів наразі грають в інших країнах. За імпортом ми нині поза будь-якими рейтингами. В чемпіонаті України майже всі гравці – українці. З одного боку це погано, з іншого – добре, адже це шанс для українських баскетболістів заявити про себе.

Про турнірі з яскравою вивіскою

Ми обов'язково проведемо цього сезону "Матч зірок". Можливо, це буде цілий турнір, ми зараз шукаємо формат цікавий уболівальникам. Буде п'ятиденне свято в київському Палаці спорту - Фінал восьми серед студентських команд. Стосовно Кубка України, сподіваємося знайти титульного спонсора і з ним обговорювати формат. Є думки провести відкритий Кубок України з залученням команд, приміром, з Білорусі, Молдови, Грузії.

Про "Приват-лігу"

Є кілька умов, які має виконати "Приват-ліга". Це ліга однієї людина, яка сама фінансує всю лігу, там команди одного власника. Там є команди, які справді поважає вся країна, - це "Дніпро" та "Будівельник". Усі решта клубів – це фейки, де немає поки що гравців або є якісь аматори. Добре, що людям дають роботу, але це дискредитація. З "Дніпром" та "Будівельником" ми готові грати після того, як вони виконають усі умови, розрахуються з гравцями, за якими мають бани ФІБА, з суддями. Я взагалі мрію створити профспілку гравців. Вона існує в НБА, і має бути в нас теж. Федерація баскетболу України захищає інтереси гравців, тренерів і суддів, це записано в Статуті. Ми вже прийняли в Колективні члени Федерації асоціацію суддів, тепер створимо асоціацію тренерів та гравців. Ми діятимемо сучасно, справедливо і в інтересах українських уболівальників. Якщо вони будуть зацікавлені в проведенні якогось матчу з "Будівельником", то нехай цей клуб візьме участь у Кубку України. Розробимо певні штрафні санкції, якщо клуб не розрахується з боргами, спитаємо дозволу в ФІБА. Додам, що будь-який гравець, який напише нам лист, що він хоче грати за кордоном, отримає відкріпний лист. тому що ФБУ не захищає клуби, які не є під юрисдикцією ФІБА і ФБУ.

 

Відзначимо, відкриття сезону в Києві відбудеться 17 жовтня поєдинком команд Суперліги "Динамо" (Київ) – "Волиньбаскет-WOG" (Луцьк). Перед початком матчу глядачів розважатиме шоу-програма "Квартал концерту". Початок програми о 15:30.

Зараз ви читаєте новину «"В "Приват-лізі" лише дві команди, решта – фейки" - Бродський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути