субота, 23 лютого 2013 11:49

У Португалії відкриють музей та назвуть вулицю на честь Моурінью

У Португалії відкриють музей та назвуть вулицю на честь Моурінью
Офіційно церемонія перейменування вулиці відбудеться 23 березня ФОТО: sovsport.md

У рідному місті Жозе Моурінью Сетубалі назвуть вулицю і відкриють музей на честь 50-річного ювілею знаменитого тренера.

"Ми лише хочемо віддати належне Моурінью, а ця виставка - один із способів це зробити. Сам Жозе повний ентузіазму і вже підтвердив, що відвідає захід", - наводить слова мера Сетубала Марії Дорес Мейра видання AS.

Серед експонатів на виставці будуть присутні копії всіх трофеїв, завойованих Жозе зі своїми командами, Золотий м'яч, а також пальто, в якому він, очолюючи "Порту", обіграв "Манчестер Юнайтед" в сезоні 2003/04.

Святкове дійство заплановане на 23 березня.

Нагадаємо, що Жозе Моурінью народився 26 січня 1963 року у Сетубалі. Деякі фахівці вважають, що Моурінью є одним із найкращих тренерів у сучасному футболі. Протягом своєї тренерської кар'єри, Жозе Моурінью працював у португальських "Бенфіці", "Сортингу", "Лейрії" та "Порту". Саме з "Порту" пов'язані перші гучні успіхи Жозе Моурінью. З цим клубом Моурінью виграв Лігу чемпіонів.

У 2004 році фахівця запросили працювати в лондонський "Челсі", а в 2008 році Моурінью став тренером італійського "Інтера", і йому знову підкорилася Ліга чемпіонів. Відзначимо, що Моурінью став третім в історії футболу тренером, якому вдалося привести клуби до перемоги в цьому турнірі двічі. Крім Жозе Моурінью таких успіхів досягали Ернст Хаппель і Оттмар Хітцфельд.

У травні 2010 року Жозе Моурінью став головним тренером мадридського "Реала". На цій посаді португальський фахівець працює і зараз. Разом з "Реалом" Моурінью виграв Кубок Іспанії і чемпіонат. Цікаво, що Жозе Моурінью є єдиним у світі тренером, якому вдавалося з різними клубами вигравати Кубки Португалії, Англії, Італії та Іспанії. Крім того, крім Моурінью ще жодному тренеру не вдавалося вигравати чемпіонат зі своїми команди в чотирьох країнах: Португалії, Англії, Італії та Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «У Португалії відкриють музей та назвуть вулицю на честь Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути