четвер, 22 жовтня 2015 19:09

У "Динамо" переконані, що була провокація і просять "не малювати самим собі санкції"

У "Динамо" переконані, що була провокація і просять "не малювати самим собі санкції"
Суркис: "Дочекаємося рішення компетентних органів". Фото: dynamo.kiev.ua

Віце-президент київського "Динамо" Олексій Семененко прокоментував інцидент з уболівальниками, що стався на матчі 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів між киянами і лондонським "Челсі".

"На 100 відсотків переконаний, що все це провокація. Якщо хтось хотів побити темношкіру людину, то він міг би це зробити в підворітті, на Хрещатику, в будь-яких знакових місцях. Але комусь було вигідно зробити це саме на стадіоні, щоб була така реакція, яка зараз є. І багаття цієї реакції, думаю, буде ще розгоратися. Я збентежений, засмучений. Коли київське "Динамо" програло "Шерифу" у Молдавії і вилетіло з Ліги Європи, Валерій Газзаєв на прес-конференції сказав тільки одну фразу: "Все дуже погано". На жаль, я змушений повторити його слова.

На післяматчевих розборах польотів, вже далеко за північ, делегат зустрічі і його помічники сказали, що з точки зору організації матч "Динамо" Київ - "Челсі" був одним з найкращих. Все було організовано практично бездоганно. Було всього лише два зауваження: про те, що один фотокореспондент попросив у гравця "Челсі" автограф, і про те, що один зі стюардів якийсь час дивився матч, замість того щоб спостерігати за трибунами. Два абсолютно нешкідливих зауваження - в іншому нам сказали, що ми чудово провели матч. Офіційно претензій з УЄФА до нас не надходило. Ми, як і всі, тільки бачили ролик в Інтернеті. Хто кого бив, важко визначити. Але якщо когось побили, напевно, в правоохоронні органи має надійти заява. Буде заява - буде факт", - сказав Семененко.

Більш оптимістично дивиться на ситуацію сам президент клубу Ігор Суркіс.

"Наскільки я знаю, в офіційних протоколах матчу ніяких інцидентів зафіксовано не було. Делегат УЄФА був задоволений. Пускай компетентні органи розбираються. Звичайно, ми проти насильства і расизму на стадіоні. І останні матчі довели, що ми вміємо себе нормально поводитися на стадіоні. Якщо є якісь недоліки, ми будемо працювати над їх усуненням. Будь-яке покарання неприємно. Навіть якщо це просто штраф. Але давайте не будемо забігати наперед і самі собі санкції малювати. Дочекаємося рішення компетентних органів. Адже йдеться не про масове явище, а про одиничний випадок. УЄФА - організація, яка підходить виважено до таких питань і просто так таких вироків не виносить", - заявив Суркіс.

Чемпионат.сом, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" переконані, що була провокація і просять "не малювати самим собі санкції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути