пʼятниця, 24 червня 2016 21:14

"Побачив жіночу сумочку - подумав, знову щось не так" - тренер збірної України

"Побачив жіночу сумочку - подумав, знову щось не так" - тренер збірної України
Володимир Онищенко. Фото: footboom.com

Тренер збірної України Володимир Онищенко в бесіді з журналістами пояснив свій погляд на причини фіаско команди на Євро-2016.

"Рівень нашого чемпіонату залишає бажати кращого. Команду ми, по суті, комплектуємо з трьох клубів. А якщо прибрати ще гравців, орендованих у "Шахтаря", все буде набагато сумнішим. Для успіхів глобальних, а не випадкових потрібно піднімати дитячий та юнацький футбол. Це успішно зробили ісландці", - зазначає Володимир Іванович.

Тренеру звернули увагу на давні прикмети, за якими до офіційних делегацій команд не брали жінок, неважливо - в автобус або на літак.

"Якщо ми говоримо про прикмети, то нам по прильоту не могли подати трап. Коли ми назад їхали, то водієм автобуса була жінка. Коли я побачив спочатку сумочку, а тому вже саму жінку, подумав, знову щось не так", - напівжартома зауважив Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вирішальний фактор провалу України – відсутність командної гри" - Грачов

З приводу функціонального стану команди, то за нього турбуватися не варто, впевнений він.

"Він був чудовим. Ми програвали епізоди. Тобто, нам забивали голи в моментах, які ми цілеспрямовано відпрацьовували. Це стандарти. Над ними велася робота, але ви ж розумієте, що колектив складається як: всі сидять в одному човні і гребуть. Коли всі на максимумі, можна розраховувати на позитивний результат. Ви побачили, що в грі зі збірною Німеччини було персональне завдання стежити за гравцями при стандартах. Також і в матчі з Північною Ірландією. Пропустивши, хотіли відігратися і пропустили другий гол в результаті помилок на контратаках. Якщо нас раніше за це пробачали, то тут ніхто не пробачив", - підкреслив Онищенко.

Також Володимир Іванович прокоментував вихід у доданий арбітром час матчу з поляками опорника Анатолія Тимощука замість форварда Романа Зозулі. Нагадаємо, збірна України на той момент поступалася в рахунку 0:1.

"Рішення, кого й коли випускати, приймає лише головний тренер. Часу, щоб радитися, на тренерській лаві немає", - підкреслив він.

Нагадаємо, президент ФФУ Андрій Павелко розповів про вибори нового головного тренера національної збірної і своє бачення перспектив українського футболу.

Ще раніше головний тренер синьо-жовтих Михайло Фоменко подав у відставку.

Зараз ви читаєте новину «"Побачив жіночу сумочку - подумав, знову щось не так" - тренер збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути