пʼятниця, 18 травня 2018 20:11

Рівень Бойка не дозволяє йому грати в серйозних клубах

Рівень Бойка не дозволяє йому грати в серйозних клубах
Денис Бойко півроку грає в оренді за "Динамо", а належить турецькому "Бешикташу"

Голкіпер київського "Динамо" Денис Бойко припустився голевої помилки в фіналі Кубку України. Це коштувало "Динамо" другого голу та шансів відігратися. В другій частині сезоні це вже не перша гольова помилка Бойка. В попередніх матчах від помилявся проти "Лаціо", "АЕКа", "Маріуполя". Виходить забагато для воротаря, який вже має 30 років та команди, яка ставить перед собою високі цілі.

Взагалі ситуація виглядає не нормально, бо в цьому сезоні Бойко вже 4 воротар для "Динамо". Починав сезон Рудько, його потім замінив Коваль, який поступився місцем в основі Бущану. Здавалося, що врешті "Динамо", знайшло свого воротаря, але на зимових зборах Георгій зазнав травми, тому в був взятий в оренду Бойко.

"На Бойка були великі сподівання в Туреччині. В "Бешикташі" головний тренер колишній голкіпер Шенол Гюнеш. Із Бойком працював в той час кваліфікований тренер голкіперів Жозе Самбаде. На Дениса зараз вже не розраховують в команді. Не зміг знайти себе в іспанській " Малазі". Зараз припускається помилки в "Динамо". На мою думку, його рівень не дозволяє грати в серйозних клубах. Проблема Рудька в тому, що він намагається копіювати Шовковського, як в грі, так і за особистими якостями. Копія завжди гірше від оригіналу. Коваль так і залишився перспективним воротарем, не перейшов в клас стабільності. Бущан – талановитий хлопець, але має багато травм та без серйозного досвіду. Із всіх сьогоднішніх варіантів найбільше перспектив має в Бущан. Але можна думати і про вихід на трансферний ринок", - каже тренер воротарів Реджеп Ілмаз.

"Бойко вже четвертий воротар "Динамо" цього сезону"

Вся ідилія закінчилася із завершенням кар'єри Олександром Шовковським. Виявилося, що заміни йому не має. За час виступів Шовковського наступниками вважалися Олександр Рибка та Максим Коваль, але в обох з різних причин не вийшло стати першим номером в Києві.

"Голкіпером бути важко в будь –якій команді. Це велика відповідальність. Ти відповідаєш за останній рубіж. Всі твої помилки помітно, як на долоні. Це не залежності від команди. Після Шовковського "Динамо" не має надійного воротаря. Потрібно бути стабільним та виручати команду. Якщо воротар не справляється із такою відповідальність – він не повинен бути в команді. Не варто порівнювати сучасних воротарів "Динамо" із Шовковським. В кожного свій особистий шлях та свої сильні сторони", - каже колишній воротар "Динамо", а нині тренер Ілля Близнюк.

Свого часу в "Динамо" у віці 18 років починав Шовковський. Звичайно, що вболівальникам хочеться щоб історія повторилася. Зараз в системі команди є молоді та талановиті Маханьков, Кучерук, Нещерета. Поки в заявку першої команди потрапляв тільки 20 річний Маханьков.

"Маханьков у дублі поки не вражає, - каже блогер та вболівальник "Динамо" Михайло Смоловий.- Вдалі поєдинки змінюють невиразними. Слід говорити про не найнадійнішу гру захисників в дублі та постійні ротації в захисті. Але враження , що Маханьков може рятувати, немає. Нещерет та Кучерук ще надто молоді, щоб про них можна було більше предметно говорити. "

Зараз багато говорять про талант Андрія Луніна. Йому тільки 19, а він вже встиг дебютувати за національну збірну України. Ходять розмови про інтерес до Луніна з боку цілої низки відомих європейських команд. Теоретично цей голкіпер міг би бути цікавий і "Динамо".

"Навколо Луніна дуже багато зайвого галасу. Він, безперечно, хлопчина талановитий, має гарні дані від природи. Проти його статистичні показники– не надто співставні з частотою згадування цього прізвища в ЗМІ. І це на рівні УПЛ. Лунін вже припускався результативних помилок. Чи може "Динамо" мати до нього інтерес? Може, але тоді потрібно вирішувати із тими воротарями, що зараз є в системі "Динамо" . Гра ногами Луніна трішки краще від Бойка. Тому із запрошенням Луніна потрібно думати і про нового тренера воротарів", - продовжує Михайло Смоловий.

Всі підопічні Михайлова: або не вміють грати ногами, або грають дуже слабко. Причина одна – за Союзу гра ногами не була невід'ємною складовою підготовки

Можливо, проблема в "Динамо" не у воротарях, а у тому, хто їх тренує. Не один рік за це відповідає колишній воротар клубу, а нині тренер Михайло Михайлов. За час його роботи в клубі пройшли: Рибка, Кічак, Шевченко, Коваль, Рудько, але ніхто із них так і не виріс у сильного воротаря.

"Багато хто вважає причиною " воротарської проблеми" в "Динамо" тренера голкіперів Михайла Михайлова, - резюмує Михайло Смоловий. - Чим далі, тим більше незадоволених його роботою. Чи є підґрунтя? Безумовно, проте мають місце і більше глибинні фактори. Наприклад, майже всі голкіпери після Шовковсього ментально та морально не стійкі особистості. Можливо, воротарям потрібен штатний психолог. Коваль отримав вилучення в першому матчі за ""Депортиво". Бойко вже майже став синонімом "нервової напруги". Рудько періодично припускається помилок, що не додають йому впевненості. Рибка в першій грі за "Шахтар" проти "Динамо" показав у Києві середній палець трибунам. Ще одна спільна вада – гра ногами. Всі підопічні Михайлова: або не вміють грати ногами, або грають дуже слабко. Причина одна – за Союзу гра ногами не була невід'ємною складовою підготовки. Методично Михайлов, можливо, не найгірший тренер. Деякі алгоритми від підказати може"

Зрозуміло, що зараз фінансові можливості не такі великі, як були раніше. Придбання нового воротаря –це додаткові витрати. До того ж в команді є свої воротарі, які мають контракти. Можливий повноцінний трансфер Бойка. Багато чого буде залежати від цілей "Динамо" на сезон. Якщо команда далі буде робити ставку на молодих футболістів та тільки на внутрішні змагання, то рівень сьогоднішніх воротарів достатній. Але якщо хочуть спробувати поборотися за вихід до Ліги чемпіонів- потрібно думати над підсиленням, або прогресом тих воротарів, що вже є в команді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Хацкевич має продовжити роботу з "Динамо"

Денис Бойко цього сезону зіграв за "Динамо" 17 матчів, пропустив 14 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Рівень Бойка не дозволяє йому грати в серйозних клубах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути