понеділок, 31 жовтня 2016 15:08

Донеччанин став сьомим українцем, який зіграв за команду НБА

Донеччанин став сьомим українцем, який зіграв за команду НБА

Форвард "Юти Джаз" Джоель Боломбой став сьомим представником України в історії, який зіграв у матчі Національної баскетбольної асоціації.

22-річний баскетболіст провів свій перший матч в "Юті". У поєдинку проти "Лос-Анджелес Кліпперс" (75:88) він перебував на майданчику 4 хв, набравши за цей час 3 очки, 1 підбирання, 1 передачу, 1 перехоплення та 1 блок-шот.

Раніше в НБА виступили шість українців - Олександр Волков (1989-1992), Віталій Потапенко (1996-2007), Станіслав Медведенко (2000-2006), Олексій Печеров (2007-2010), Кирило Фесенко (2007-2012) і Олексій Лень (2013 — донині).

Джоель Боломбой народився 1994-го в Донецьку. Його мати - росіянка, батько - конголезець. Через кілька років після народження сина сім'я емігрувала до США, де хлопчик почав займатися баскетболом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Фінікса" не знайшов місця у стартовому складі для українця Леня

2014 року він захотів виступати за збірну України. Баскетболіст приїжджав на навчально-тренувальний збір національної команди, брав участь у товариських матчах, але перед чемпіонатом світу отримав травму і втратив шанси зіграти на турнірі.

Минулого літа "Юта Джаз" обрала форварда під 52-м номером драфта НБА. Згодом він підписав із клубом повноцінний контракт.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин став сьомим українцем, який зіграв за команду НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути