пʼятниця, 03 лютого 2012 17:10

Українські біатлоністки обморозили собі пальці на чемпіонаті Європи
8

Фото: ФОТО: Андрій ЯНОВИЧ

Переможці жіночої естафетної гонки на чемпіонаті Європи з біатлону в Словаччині українки Юлія Джима, Валя Семеренко, Віта Семеренко та Олена Підгрушна обморозили пальці під час змагань.

Про це Gazeta.ua розповіла під час зустрічі в Тернополі Олена Підгрушна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгрушна стала спортсменкою місяця в Україні

„Сильний мороз під час змагань – це, напевне, найгірше що може бути. До самого старту ми ходимо закутані, стрибаємо, аби розігрітися. Коли виходиш на старт – холод проймає наскрізь. Багато одягу на себе не можемо одягнути, бо потрібно рухатися. Найбільше страждають руки – бо мусимо бігати в тих рукавицях, в яких звикли стріляти – вони з тонкої шкіри та еластику. Ті самі в яких,  бігаєм при плюс сім, беремо коли надворі мінус двадцять. Думаю хто слідкує за змаганнями – бачить, як перед стрільбою спорсмени руками крутять – це від холоду", — розповіла спортсменка.

Під час естафети дівчата отримали обмороження пальців рук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біатлоністки виграли естафету ЧЄ

„Пригадую на одних змаганням минулого року хорватський спорсмен відморозив палець так, що на фініші він посинів, і йому мали проводити операцію. В нас, на щастя, все обійшлося в легшій формі", — розповіла Підгрушна.

Тернопільська біатлоністка, яка завоювала на чемпіонаті Європи три золоті медалі, відзначила дружні відносини, які склалися під час змагань між командами різних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Підгрушна завоювала друге європейське "золото" з біатлону

„На одній з гонок в українського спорсмена виникли проблеми при стрільбі – йому допоміг російський тренер. Це при тому, що Росія вважається нашим найбільшим суперником. Після моєї першої перемоги, мене привітали напевне всі члени російської команди, а найбільше здивував німець – здається, він змажчиком був у команді. Одразу підійшов і почав шось розпитувати. Звідки мене всі знають, подумалось?", — зізналась спортсменка.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з біатлону завершився вчора. Перше місце в неофіційному командному заліку у збірної Росії, а наші співвітчизники - другі, маючи в активі чотири золоті, шість срібних і одну бронзову нагороди.

Зараз ви читаєте новину «Українські біатлоністки обморозили собі пальці на чемпіонаті Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути