понеділок, 20 липня 2015 11:26

УЄФА підозрює в "договірняку" 12 матчів "Олімпіка"

УЄФА підозрює в "договірняку" 12 матчів "Олімпіка"
Ігор Кочетов. Фото: dynamo.kiev.ua

Відразу кілька матчів донецького "Олімпіка" потрапили під підозру УЄФА. Про це в інтерв'ю програмі "ПроФутбол" розповів лава Комітету з етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов.

"Кілька десятків матчів українського чемпіонату знаходиться під підозрою і УЄФА прямо вказує на них. Два тижні тому ми зробили візит до Швейцарії і зустрічалися зі спеціальним підрозділом УЄФА, яке моніторить 32 тисячі матчів щорічно, і вони прямо сказали, що у нас проблеми з "Олімпіком". 12 матчів донецької команди знаходиться під підозрою", - сказав він.

Зокрема, розібраний один підозрілий матч минулого чемпіонату - "Олімпік" - "Металіст" (2:1).

"У нас немає претензій до "Металіста", але у нас є окремі питання до окремих гравців "Олімпіка". Гравець "Олімпіка" Драченко в необґрунтованій ситуації йде двома ногами у підкат в своєму штрафному, збиваючи футболіста. Але ж Драченко має восьмирічний стаж професійного футболіста. Думаю, його дії були умисними для призначення пенальті. Дуже великі суми виграли ті, хто на останніх хвилинах ставив ставку на третій забитий м'яч", - говорить Кочетов.

"Група експертів підтвердила, що в даному випадку футболісти з великою часткою ймовірності діяли не так, як повинні були діяти. Їхні дії були навмисні до того, щоб був забитий м'яч. Це непрямий доказ того, що окремі гравці забезпечували результат ставки або рух цілого ряду ставок", - зазначив він.

На цьому тижні Максим Драченко та Владислав Огиря відвідували Будинок Футболу, де відповідали на питання Комітету з етики та чесної гри. А ось головний тренер команди Роман Санжар на розмову поки не з'явився. Найближчим часом з висновками Комітету з етики та чесної гри ознайомитися КДК ФФУ і прийме рішення з цього матчу. "Олімпіку" загрожує позбавлення трьох очок вже в нинішньому чемпіонаті.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА підозрює в "договірняку" 12 матчів "Олімпіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути