вівторок, 24 жовтня 2017 11:09

Учасника Кубка світу вбила блискавка

Учасника Кубка світу вбила блискавка

24 жовтня 2002-го 32-річний ветеран колумбійського футболу Ерман Гавір'ю, який виступав за національну збірну на Кубку світу 1994 року і на Олімпіаді-92 у Барселоні, був убитий ударом блискавки під час тренування команди Депортіво (Калі). Ще чотирьох гравців госпіталізували з опіками різного ступеня тяжкості. Один з них, за словами лікарів, пережив кілька серцевих нападів і дивом залишився живий.

Під час розминки команди почалася гроза. Після чергового спалаху блискавки четверо гравців на полі впали на землю без свідомості. Троє незабаром опритомніли, а всі зусилля привести до тями Ермана Гавір'я не принесли успіху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відео зняли блискавку, яка б'є із землі

– Я лише дивом уникнув смерті, – зізнався згодом гравець Маурісіо Еспіноза. – Адже був усього в якихось п'яти метрах від Ермана.

Перелякані вболівальники, які спостерігали за тренуванням з трибун, виявилися мимовільними свідками події. Вони стверджують, що блискавка спочатку вдарила в штангу воріт і тільки потім у поле, де знаходилися гравці.

Трьом учасникам матчу пощастило настільки, що, отримавши першу медичну допомогу після поразки ударом блискавки, вони змогли самостійно дістатися до будинку.

Того ж року блискавка вбила двох гравців в Україні. Трагедія трапилась у липні в Первомайську на стадіоні шахти "Ювілейна". Ще двох гравців госпіталізували до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Учасника Кубка світу вбила блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути