субота, 18 червня 2016 15:13

У нас виросло покоління гравців, переоцінених власними контрактами - Сопко

У нас виросло покоління гравців, переоцінених власними контрактами - Сопко
"Ми пішли хибним шляхом у 2006-му, коли вийшли у чвертьфінал Кубку світу" - Сопко

Футбольний експерт Олександр Сопко прокоментував поразку збірної України від команди Північної Ірландії з рахунком 0:2.

"Поразка від Північної Ірландії – показник нашого рівня. Лобова гра у матчі, де нам конче потрібна перемога, не вдається. Україна не вміє грати в сучасний футбол. Ми пішли по хибному шляху ще в 2006 році, коли випадково вийшли до чвертьфіналу Кубка світу.

Вирішили, що нічого змінювати не потрібно, бо стара модель приносить результат. Відтоді всі збірні включно з Румунією і Албанією вчилися творити на полі, тримати м'яч, грати під щільним пресингом суперника. А ми за старою звичкою відбивалися, грали в обороні числом, сподівалися на помилку суперника й контратаку. Так грали в ХХ сторіччі, але так не можна грати в сторіччі ХХІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мені дуже соромно. Я не знаю, як повертатися додому - гравці збірної України про поразку

За великим рахунком на нові рейки в нашому футболі перебудувалося два клуби – "Шахтар" і "Металіст". Але там провідну роль відігравали не українці, а латиноамериканці. Ми тоді не могли прогресувати, а зараз, коли все розпадається й поготів.

Тренери збірної пішли по шляху найменшого опору. Вони не перевчали гравців на сучасний манер, а вирішили вдосконалити те, що є. І коли на чемпіонаті трапилася гра, де треба застосувати вміння комбінувати, подавити активністю суперника, наші гравці розгубилися. Вони знали одну тактику. Тренери не наважилися випустити "стовпа" Будківського, який би чіплявся за м'яч. Адже в жодному із контрольних матчів така тактика не награвалася.

За великим рахунком ми мали амбіції акули, а можливості – інфузорії туфельки. У нас виросло покоління гравців, переоцінених власними контрактами. Утім, це не їхня вина, а вина всього футбольного співтовариства – преси, власників клубів, спонсорів. Тепер треба засукати рукави і наздоганяти футбольний світ, який далеко пішов уперед. Шукати гравців здатних творити, грати в атаку, комбінувати, а не лише руйнівників і бійців", - сказав Сопко.

Чому збірна України провалилася на Євро-2016?

Додамо, що свій останній матч на Євро-2016 збірна України проведе 21 червня у Марселі, а суперником нашої команди стане Польща. Початок поєдинку - о 19:00 за Києвом. Наш сайт проведе текстовий онлайн-зустрічі. Прямий ефір на каналі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «У нас виросло покоління гравців, переоцінених власними контрактами - Сопко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути