пʼятниця, 02 вересня 2011 18:25

"Таврія" показала "Дніпру", як не можна кидатися кадрами"- Іщенко

"Таврія" показала "Дніпру", як не можна кидатися кадрами"- Іщенко

Заслужений тренер України Олександр Іщенко прокоментував Gazeta.ua підсумки літнього трансферного міжсезоння команд УПЛ і можливі в зв'язку з цим перспективи.

Шахтар

Відрадно, що воротарська позиція і лінія оборони залишена на відкуп українцям. Прихід Рибки однозначно посилить конкуренцію і застрахує від неприємностей, адже грати в Лізі Чемпіонів потрібно мінімум з двома висококласними воротарями. У передній лінії всі гравці, яких придбано, реально здатні підсилити атакуючу міць команди. Ну а Селезньов повинен бути вдячний сім'ї і маленькому створінню, яке з'являється на його матчах.

Динамо

Перехід Єрьоменка в "Рубін" давно назрів. Незважаючи на те, що футболіст грав далеко не останню скрипку в організації атаки. Гравці, які викладаються на полі, у праві претендувати на перехід до клубу російського або будь-якого іншого престижного чемпіонату. Чи замінить його Гармаш? Так, якщо перегляне свою поведінку і ставлення до справи. Ну і команда повинна вимагати з молодих по повній програмі, якщо треба, на базу частіше заганяти.

Щодо Ідейе, десь затягнувся час оцінки його ігрових якостей. Як тільки м'яч доставляється в потрібну точку, він швидко і якісно розбирається в ситуації. Але він залежний форвард, і передач в його зону повинно бути більше. Як і взаєморозуміння між гравцями. Будемо сподіватися, що цей процес піде по наростаючій.

Металіст

Тут коротко - матч-відповідь з "Сошо" наочно продемонстрував результат трансферної політики клубу. "Металіст" реально став третьою силою, яка поп'є крові грандам.

Таврія

Команда потрапила в "яблучко". Калиниченко, Назаренко, отримавши ляпаса від "Дніпра", будуть доводити і підтверджувати свою високу кваліфікацію. Виклик до збірної Максима - явне тому підтвердження. Дніпропетровцям на замітку: до потенціалу потрібно ставитися обережно і не поспішати розкидатися цінними кадрами.

Кривбас

Знайшов Максимов якісь важелі управління командою. Команда займає цілком пристойне місце. Та й сама гра вселяє оптимізм. Відносно Бойко, не буду роздавати направо-наліво компліменти, питань по воротарю більше, ніж відповідей. У грі з "Динамо" він не стояв, і думаю, не тільки з причини орендного договору. До нього є питання, зокрема, по грі на виходах. Бажаю йому відчути впевненість. Тільки щоб вона не зашкалювала.

Арсенал

Кучуку просто вдалося навести порядок в команді. Як уже говорив Шацьких, ніхто не звільняється від боротьби за м'яч на кожному клаптику поля при його втраті. Командні дії поставлені за основу і це дає результат. З Мазілу не просто так підписаний повноцінний контракт, за його відсутності атака десь втрачає гостроти. Крім того, гравця запрошували до збірної Румунії, що ще раз підтверджує його потенціал.

Волинь

Треба зняти капелюха перед Віталієм Кварцяним за те, що він щороку знаходить футболістів при більш, ніж скромних фінансових умовах. При цьому команда боєздатна, задириста і зубаста. Інша справа, що журналісти і телевізійники занадто загралися зі свого роду піар-компаніями тренера. При цьому зовсім забувається, що футбол - не тільки для тих, хто з трибун горлопанить невідомо що, але і для нормальних людей. А коли тренер дозволяє говорити про футболістів, що це - блохи, воші і гниди, то це не тільки не прикрашає футбол. Є над чим замислитися комісії з етики.

Ворскла

Відхід Кулакова став з одного боку серйозною втратою, з іншого - Кривошеєнко хай не повністю, але зумів його замінити. Думаю, знайде себе в клубі і Закарлюка, адже Павлов вміє мотивувати гравців. Радує, коли свої вихованці прогресують у першій команді, як наприклад Бараннік. Є й інші футболісти на підході. Значить, робота серйозно поставлена.

Дніпро

Вкладені гроші у всіх кваліфікованих гравців. Але їх ще й потрібно правильно використовувати. Зі зрілого вінгера Кулакова не може бути правого захисника, так само як і зі Стрініча лівого. Гра у відборі останнього не витримує ніякої критики, не кажучи вже про перехоплення. А якщо тренерський штаб цього не бачить, то гравці тут не при чому. В результаті, маємо те, що маємо - дев'яте місце.

Іллічівець

Ті гравці, що сьогодні в команді - Бутко, Тищенко, Будковський - золота молодь "Шахтаря". Перед командою завдання потрапити в єврокубки. Найближча гра з "Динамо" покаже, наскільки серйозні наміри маріупольців. А Кожанову залишається побажати набрати ті кондиції, які у нього були в "Карпатах".

Зоря

Поповнення в міжсезоння виявилися досить доречні, і у команди з'явилася гра. Але при цьому немає результату. Разом з тим в програних іграх є чимало цілком обгрунтованих претензій по суддівству. 11-го місця команда явно не заслуговує.

Металург

Нічого не буду говорити, поставлю тільки три знаки питання. Історія має місце продовжуватися.

ПФК Олександрія

Виділяти особливо нікого. Команда президента клубу, яка буде битися за кожне очко. Цим все сказано.

Чорноморець

Бурдужан, безумовно, серйозне посилення, який вже двічі - в іграх з "Дніпром" і з "Шахтарем" врятував результат. Дуже добре вписався в команду голкіпер Безотосний, який відчув упевненість. Ну і видно роботу тренера воротарів Глущенка. З втрат можна відзначити перехід в "Ворсклу" Ребенка. Але в Полтаві фінансові умови на порядок вище. В цілому гра у "Чорноморця" вирівнялася. Команда вже не виглядає хлопчиком для биття. Прогрес намічається, і при достатній підтримці команда ще багатьом нерви попсує.

Карпати

Команда втратила Кожанова - ведучу "шестерінку" в налагодженому механізмі, який працював як хороший годинник. Нехай не швейцарський, але все ж. Ті ж Голодюк з Худоб'яком поки не володіють таким взаєморозумінням з гравцями атаки. Але намітилися явні ознаки повернення команди до тієї гри, яка була в минулому сезоні. Тут свою роль має відіграти кваліфікація Олега Кононова.

Оболонь

Неординарною подією можна назвати прихід голкіпера Віталія Реви. Але це не можна назвати компенсацією розставання з кістяком, на якому команда трималася в минулому році. Це і Рибка, і Лозинський та ін. Звідси і провальний старт. Чому це сталося - питання до головного тренера.

Зараз ви читаєте новину «"Таврія" показала "Дніпру", як не можна кидатися кадрами"- Іщенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути