субота, 24 грудня 2011 18:47

Табачник назвав Волкова найвищим олімпійцем Верховної Ради України

Табачник назвав Волкова найвищим олімпійцем Верховної Ради України

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник назвав Олександра Волкова найвищим олімпійцем у складі Верховної Ради України. Це трапилося під час його промови на урочистій зустрічі "Естафета спортивних поколінь".

"Добре, що цей вечір розпочався зі сторінок історії. І що першою хто приніс славу Радянському Союзу та Радянській Україні була Лариса Семенівна Латиніна. Донька солдата, який захищав нашу землю і не повернувся з-під Сталінграда. Вся її родина з Херсонської області пишається її досягненнями.

Також у цьому залі є найшвидший українець Валерій Пилипович Борзов. Найвищий Олімпійський чемпіон України Олександр Волков. (Борзов і Волков, які сидять за одним столом, весело посміхаються). Олександре Анатолійовичу, ніхто точно не міряв, а у нас святковий вечір. У будь-якому випадку, ви найвищий олімпієць у складі Верховної Ради України.

Якщо повернутися до історії, то можна сказати, що за всю історію Олімпійських ігор було розіграно 1010 комплектів золотих нагород. Збірна Радянського Союзу, яка брала участь у змаганнях лише з 1952 року, мала настільки високі показники, що посідала другу позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бокс рулит: Азаров і Табачник зібрали найкращих спортсменів України

За 20 років незалежності серед 124 країн, спортсмени яких мають золоту олімпійську відзнаку, Україна вже сьогодні посідає 33 місце. Сподіваюсь після Олімпіади у Лондоні наша країна залишить за собою сто інших країн.

Дорогі друзі, сьогодні у нас чудовий вечір. У кожного покоління є можливість розповісти щось важливе про свої перемоги. Звичайно, досягнення Івана Богдана, коли можна виграти Спартакіаду Збройних сил, не знаючи правил, а вона відразу давала кандидата в майстри спорту, я думаю, важко повторити. Практично неможливо. Те саме стосується участі у чотирьох Олімпіадах.

Україна дійсно є великою спортивною державою. ХХІ століття неможливе без дитячого та масового спорту."

Під кінець виступу Табачник перейшов на російську.

"Хочу предложить тост, потому что вечер предновогодний, а никто не предложил тост. За наших великих олимпийских героев и победителей, которые сегодня в зале. С Новым годом!"

Нагадаємо, 23 грудня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації пройшла зустріч найкращих спортсменів та тренерів України всіх поколінь.

Зараз ви читаєте новину «Табачник назвав Волкова найвищим олімпійцем Верховної Ради України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути