понеділок, 18 лютого 2013 17:22

"Свобода" підніме людей проти спільного з Росією футбольного чемпіонату

"Свобода" підніме людей проти спільного з Росією футбольного чемпіонату
"Політична реакція нашої партії буде дуже жорсткою" - Мірошниченко ФОТО: ipress.ua

Партія "Свобода" готова вдатися до рішучих кроків, якщо представники організаційного комітету об'єднаного чемпіонату Росії й України з футболу перейдуть від слів до справи. Про це заявив депутат Верховної Ради Ігор Мірошниченко.

"Якщо нас затягуватимуть в якийсь об'єднаний чемпіонат з Росією, то політична реакція нашої партії буде дуже жорсткою. Попри те, що федерація футболу є громадською організацією, а регламент ФІФА та УЄФА не допускає втручання політичних сил, ми, повірте, знайдемо способи остудити занадто гарячі голови, які в погоні за міфічним російським рублем ладні розвалити футбол в Україні. Цим діячам нема справи до того, що буде з футболом у містах, які залишаться поза об'єднаним чемпіонатом. Український футбол, попри свою перенасиченість легіонерами, стрімко розвивається. Турнір з Росією нам не потрібен. З огляду на нинішні стосунки країн, він не зможе бути довготривалим" — каже депутат.

Мірошниченко сподівається, що міжнародна та європейська федерації футболу не дозволять проводити наддержавний чемпіонат.

"Якщо ж новітні інтегратори зможуть підкупити Платіні й отримати його згоду, то ми діятимемо максимально жорстко. Політичні акції протесту обіцяють бути дуже масовими й дуже резонансними. Однак, гадаю, розмови про об'єднаний чемпіонат так і залишаться розмовами. Хоча небезпека є і ми мусимо бути пильними," – зазначив політик.

Нагадаємо, у російсько-українському чемпіонаті з футболу, як очікується, візьмуть участь 18 команд. Планується, що вперше першість пройде у сезоні-2014/15 р.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" підніме людей проти спільного з Росією футбольного чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути