понеділок, 09 вересня 2013 17:08

Спортсмени з ДР Конго пропали у Ніцці

Спортсмени з ДР Конго пропали у Ніцці
Збірна ДР Конго на відкритті Ігор Франкофонії ФОТО: lenta.ru

Сім баскетболісток збірної Демократичної Республіки Конго пропали у французькій Ніцці під час міжнародних Ігор Франкофонії. Крім баскетболісток, зникли два конголезьких велогонщика і один футболіст. Всі спортсмени пропали, отримавши премії в розмірі 1000 євро. Про це повідомляє LaD?p?che.fr .

Глава конголезької делегації Бартелемі Окіта Олека заявив, що він і його колеги "безутішні" - зокрема, через те, що баскетбольна збірна вийшла в 1/4 фіналу і сподівалася на успішний результат, а зниклі велогонщики були кращими в країні. За словами Олека, вчинок спортсменів негативно позначиться на іміджі ДР Конго.

Олека зазначив, що паспорти "дезертирів" залишилися у їх тренерів. Тренери забрали паспорти спортсменів, помітивши, що з атлетами спробували вийти на контакт спортивні агенти, яких Олека порівняв з організованою бандою, заманивши конголезців обіцянками великих грошей.

Ігри Франкофонії проводяться з 1989 року. У змаганнях, які проводить Міжнародна організація Франкофонії, беруть участь спортсмени з франкомовних країн (в основному колишніх французьких колоній).

Зараз ви читаєте новину «Спортсмени з ДР Конго пропали у Ніцці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути