понеділок, 13 січня 2014 18:23

Сльози радості: Роналду отримав Золотий м'яч
8

Ліонель Мессі з дружиною
Фото: ФОТО: sports.ru
Кріштіану Роналду із сином та подругою-моделлю Іриною Шейк
Наставник "Боруссії" Юрген Клопп

Доброго вечора всім шанувальникам футболу! Сьогодні весь футбольний світ живе в очікування церемонії вручення Золотого м'яча. Претендентів на звання найкращого футболіста 2013-го року троє - португалець Кріштіану Роналду з "Реала", аргентинець Ліонель Мессі з "Барселони" і француз Франк Рібері із "Баварії".

Букмекери, експерти та вболівальники не сумніваються у перемозі Роналду. Хоч "Реал" залишився без титулів, але результативність, стабільність та високий рівень виступів гравця не залишають місця для сумнівів. Колишній партнер португальця по англійському "Манчестер Юнайтед" Ріо Фердинанд настільки у цьому впевнений, що навіть заявив, що пробіжить вулицею із голою дупою, якщо Кріштіану залишиться без нагороди.

Роналду у Цюріху буде разом із сім'єю - мамою, двома сестрами і братом. До речі, організатори посадили його поряд із Мессі. Футболістів розділятиме один стілець.

Рібері виграв з "Баварією" все, що тільки можна. Француз дуже хоче додати до командних трофеїв ще й Золотий м'яч. Футболіст зізнався, що дружина вже давно приготувала місце для нагороди. Франк у своїх численних інтерв'ю неодноразово заявляв, що заслужив на приз.

Мессі виграв попередні чотири Золоті м'ячі. Минулий рік Ліонелю зіпсували травми, але йому всього 26 років, тому всі боротьба ще попереду.

На церемонії також оголосять кращого тренера року, символічну збірну, автора найкращого голу в 2013 році і кращу футболістку. Захід у прямому ефірі покаже канал "Футбол 1". Початок о 19:00.

Перший Золотий м'яч вручили у 1956 році. Володарем нагороди став нападник англійського "Блекпулу" сер Стенлі Метьюз. Українці тричі визнавалися найкращими футболістами року. Олег Блохін і Ігор Беланов виграли Золоті м'ячі, виступаючи за київське "Динамо". Андрій Шевченко свій м'яч отримав 2004-го, коли захищав кольори італійського "Мілана".

Претенденти на Золотий м'яч прибувають на церемонію у супроводі своїх дружин та подруг. Роналду також взяв свого сина - Кріштіану-молодшого.

19:30 Ведучі церемонії Рууд Гулліт та чарівна Фернанда Ліма запросили на сцену претендентів на Золотий м'яч та звання найкращої футболістки

19:32 Неймар, Златан Ібрагімович та Неманья Матіч претендують на звання найкращого голу року. Гулліт пожартував, що його гол також може поборотися за приз

19:34 Міхаель Баллак та Зінедін Зіден вручають нагороди гравцям символічної збірної - голкіперу Мануелю Нойєру, захисникам Філіпу Ламу, Серхіо Рамосу, Тьяго Сілві, Дані Алвешу

19:38 Пласідо Домінго вітає Рамоса з призом і питає, як зупинити мадридське "Атлетико" у цьому сезоні. Присутні посміхаються. Серхіо нагадує, що є ще "Барса" і не варто про неї забувати.

19:40 Іньєста, Хаві та Франк Рібері отримують призи учасників символічної збірної світу. Іньєста не приїхав у Цюріх, оскільки відновлюється від травми.

19:42 Роналду, Златан Ібрагімович та Ліонель Мессі також стали учасниками дрім-тім. Гулліт запитав хто з цієї трійки буде забивати найбільше. Ібра сказав, що Роналду, оскільки він забиває стільки ж як і він.

19:44 Президент ФІФА Зепп Блаттер вручає президентську нагороду колишньому президентові МОК Жаку Рогге.

19:54 Ведучі запрошують на сцену супермодель Адріану Ліму, Роналдо, Неймара та генсека ФІФА Жерома Вальке. Присутні говорять про ЧС-2014, який пройде у Бразилії. Ліма зазначила, що бразильці вміють влаштовувати найкращі вечірки у світі.

20:00 "Важливо не забувати гравців минулого" - зазначив Гулліт. Присутні згадали легендарного гравця португальської "Бенфіки" Ейсебіо, який пішов із життя на початку цього року.

20:05 Наставник збірної Англії Рой Ходжсон нагороджує найкращого тренера жіночого футболу. Нею стала Сильвія Нейт, яка очолює збірну Німеччини.

20:07 У чоловічому футболі на аналогічну нагороду претендують сер Алекс Фергюсон, Юпп Хайнкес та Юрген Клопп. Двоє перших вже завершили кар'єру. Нагороду отримує наставник "Баварії" Хайнкес.

20:12 Музична пауза у виконанні одного з відомих швейцарських поп-рок виконавців

20:20 На сцену виходять переможці світу у складі збірної Бразилії різних років Пеле, Амарілдо та Кафу. Футболісти згадують свої трімфи

20:31 Федерація футболу Афганістану отримує нагороду Fair Play

20:36 Гол Ібрагімовича визнали найкращим. Він забив його у ворота збірної Англії у товариському матчі. Нагороду імені Ференца Пушкаша шведу вручили прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та бразильский воротар Жуліо Сезар.

20:44 Блаттер та президент L'Équipe вручили Пеле Золотий м'яч за заслуги у футболі.

20:54 Німецький Лев Яшин. 35-річний німецький голкіпер збірної Німеччини Надін Ангерер стала найкращою футболісткою року

20:57 А зараз оголосять володаря Золотого м'яча. Нагороду вручатимуть Пеле, Блаттер та Платіні. Переможцем став Роналду. Кріштіано отримує приз разом із сином. Футболіст дуже хвилюється і говорить із сльозами в очах. Португалець присвятив Золотий м'яч Ейсебіо. Дуже емоційне завершення чудового вечора.

Вітаємо всіх переможців сьогоднішнього вечора, а особливо новоспеченого володаря Золотого м'яча Кріштіану Роналду. Дякуємо, що були з нами.

Зараз ви читаєте новину «Сльози радості: Роналду отримав Золотий м'яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути