понеділок, 22 січня 2018 16:07

"Слабке місце - центр захисту" - чому суперник "Шахтаря" не виграв на "Сан-Сіро"

"Слабке місце - центр захисту" - чому суперник "Шахтаря" не виграв на "Сан-Сіро"
"Інтер" врятувався лише в кінцівці матчу з "Ромою". Фото: s.ill.in.ua

Центральний матч 21-го туру італійської Серії А відбувся в Мілані. Місцевий "Інтер" приймав суперника донецького "Шахтаря" в плей-оф Ліги чемпіонів, "Рому". Зустріч на "Сан-Сіро" завершилася з рахунком 1:1.

На 38-й хвилині гості відкрили рахунок. Бекер вибив м'яч від своїх воріт, а Ель-Шаараві вдало підхопив круглого і, вийшовши сам на сам із Хандановичем, впевнено переграв останнього.

Відігралися господарі наприкінці зустрічі. Брозович виконав подачу в центр штрафного з лівого флангу, Весіно виграв боротьбу на другому поверсі і головою відправив м'яч у ворота.

"Рома" має в цьому матчі дякувати свому воротареві Бекеру, - коментує матч Сергій Шевченко, оглядач чемпіонату Італії в журналі "Футбол". - У першому таймі він віддав гольовий пас, завдяки чому команді пощастило відкрити рахунок. А в другому явною перевагою володів "Інтер" і не раз міг забити, але відмінна гра кіпера римлян не дозволила цього зробити.

Ця гра в черговий раз показала, що "Рома" зараз не в найкращій формі. Одне зі слабких місць - гра центральних захисників, через що команда пропустила в кінцівці матчу. Цей центр оборони як мінімум не сильніший за той, що в "Наполі" і з яким "Шахтар" вже мав справу. Феррейрі цілком до снаги обіграти цих футболістів позиційно. Але дуже велику роль ще відіграє те, як "Рома" поведе себе на трансферному ринку. Зокрема, є інформація, що Джеко може перейти в "Челсі", а новачкам на його позицію знадобиться час, щоб зігратися".

Після цієї зустрічі "Інтер" з 43 очками займає четверте місце в турнірній таблиці. "Рома" відстає на 3 пункти, займаючи п'яту позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може позбавити простору" - експерт про суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

Інтер - Рома 1:1

Голи: Весіно, 86 - Ель-Шаараві, 31

Інтер: Ханданович, Кансельє, Міранда, Шкрініар, Сантон (Дальберто, 77), Весіно, Гальярдіні (Брозовіч, 46), Кандрева (Едер, 70), Валеро, Перішич, Мауро Ікарді

Рома: Бекер, Флоренці, Манолас, Фасіо, Коларов, Наінгголан, Строотман, Пеллегріні, Жерсон (Перес, 70), Джеко (Шик, 84), Ель-Шаараві (Жуан Жезус, 75)

Попередження: Перішич, Канселье

"Рома" є суперником "Шахтаря" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Перший матч команд відбудеться в Харкові 21 лютого. Гра-відповідь - 13 березня в Римі.

"Шахтар" раніше вже грав із "Ромою" на стадії плей-оф Ліги чемпіонів в сезоні 2010/2011. За сумою 2 матчів 1/8 фіналу донеччани вибили римлян з турніру (3:2 перемога в гостях і 3:0 вдома).

Зараз ви читаєте новину «"Слабке місце - центр захисту" - чому суперник "Шахтаря" не виграв на "Сан-Сіро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути