вівторок, 30 серпня 2011 11:20

Шотландські бомжі стали чемпіонами світу з футболу

Шотландські бомжі стали чемпіонами світу з футболу

Збірна Шотландії виграла чемпіонат світу-2011 з футболу серед бездомних, який традиційно проводиться за підтримки УЄФА, йдеться в повідомленні ЛігаБізнесІнформ.

Як повідомляє прес-служба УЄФА, дев'ятий розіграш світової першості пройшов в Парижі і завершився на очах у сотень глядачів перемогою шотландців над мексиканцями з рахунком 4:3.

У жінок золото взяла команда Кенії, яка також здолала мексиканок і теж з результатом 4:3. Протягом восьми днів 64 збірні з усього світу провели понад 300 зустрічей, які пройшли на Марсовому полі в тіні Ейфелевої вежі.

По завершенні турніру в Парижі естафету підхопили символічно фіналісти чемпіонату мексиканці. У 2012 році змагання планетарного масштабу пройде в столиці північноамериканського держави - Мехіко.

Чемпіонат світу серед бездомних - унікальний соціальний захід, що ставить своєю метою викорінити таке явище як бездомність і стимулювати людей, які живуть без даху над головою, змінити своє життя на краще. Турнір надихає на реалізацію аналогічних футбольних проектів на національному рівні. За рік через них проходить більше 30 тисяч чоловік, і більше 70 відсотків з них стверджують потім про поліпшення їхнього життя.

УЄФА в рамках програми соціальної відповідальності підтримує чемпіонати світу з футболу серед бездомних з самого першого турніру, який відбувся в 2003 році в Граці. З тих пір проект виріс до неймовірних масштабів.

Зараз ви читаєте новину «Шотландські бомжі стали чемпіонами світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути