пʼятниця, 21 жовтня 2011 12:51

Шевченко зіграв свій 50-й євроматч за "Динамо"

Шевченко зіграв свій 50-й євроматч за "Динамо"

У поєдинку групового етапу Ліги Європи проти турецького "Бешикташа" свій 50-й єврокубковий матч у складі "Динамо" провів головний голеадор українського футболу Андрій Шевченко. Всього ж на рахунку форварда 141 проведений матч в різних євротурнірах та 67 забитих м'ячів.

Цікавий факт, уперше (сезон 1998/1999) Андрій став кращим бомбардиром Ліги чемпіонів, виступаючи у складі київського "Динамо". Усього на його рахунку три подібних бомбардирських досягнення - 2001, 2006 рр.., у складі італійського "Мілана".

Зазначимо, що найбільшу кількість єврокубкових матчів в київському "Динамо", і в цілому в українському футболі, провів воротар "біло-блакитних" Олександр Шовковський, на рахунку якого 117 проведених поєдинків в клубних турнірах Європи.

Нагадаємо, що в єврокубкових турнірах Шевченко дебютував у вісімнадцятирічному віці, 23 листопада 1994 року в матчі групового раунду Ліги чемпіонів проти московського "Спартака" - 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко зіграв свій 50-й євроматч за "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути