середа, 05 вересня 2012 10:23

Шостий день Паралімпіади приніс Україні вісім медалей

Шостий день Паралімпіади приніс Україні вісім медалей
Паралімпійці завоювали вже 50 медалей Лондона ФОТО: paralympic.org.ua

Шостий день Паралімпіади подарував нашим спортсменам безліч медалей всіх видів проби.

За підсумками шостого дня змагань Україна відзначилася завоюванням 3 золотих, 3 срібних і 2 бронзових медалей. Всього ж на рахунку нашої збірної 18 золотих, 15 срібних і 17 бронзових медалей.

Золото

Українець Руслан Катишев завоював золоту медаль серед чоловіків у стрибках у довжину. Відзначимо, що Руслан золотим стрибком встановив свій персональний рекорд - 6,46 метра. Найближчі конкуренти стрибнули на 10 см гірше.

Ще дві медалі принесло нашій збірній плавання. Наталя Прологаєва стала тричі Паралімпійською чемпіонкою Лондона. На дистанції 100 метрів брасом вона виграла зі світовим рекордом, випередивши найближчу суперницю практично на 2 секунди.

Максим Веракса завоював свою другу золоту медаль за два дні. На дистанції 100 метрів вільним стилем він побив паралімпійський рекорд і впевнено зайняв перше місце.

Срібло

У жіночому забігу на 400 метрів українка Оксана Ботурчук виграла свою другу медаль на цій Паралімпіаді. У фінальному забігу вона показала другий результат і завоювала срібло.

У той же час український плавець Данило Чуфаров, двічі медаліст минулої Паралімпіади в Пекіні, на дистанції 400 метрів вільним стилем поступився лише білорусу Ігорю Боки, який до того ж побив світовий рекорд.

Ще один наш спортсмен, чемпіон світу з фехтування серед паралімпійців Антон Дацко у фінальній сутичці поступився китайцеві Даоліангу Ху і виграв срібло.

Бронза

Легкоатлет Роман Павлик показав третій результат в забігу на 400 метрів. Першим із світовим рекордом фінішував росіянин Євген Швецов.

Українська плавчиха Ані Палян на дистанції 50 метрів вільним стилем фінішувала з рекордом Європи, який приніс їй бронзову медаль.

Зараз ви читаєте новину «Шостий день Паралімпіади приніс Україні вісім медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути