вівторок, 08 вересня 2015 11:07

"Збірній України потрібно зіграти дуже компактно і не дати словакам розбігтися" - Левченко

"Збірній України потрібно зіграти дуже компактно і не дати словакам розбігтися" - Левченко
Левченко: "Неврівноваженість Гармаша зіграла з нами злий жарт". Фото: shahta.org

Якщо збірна України зіграє проти Словаччини так само, як у першому таймі з білорусами, то словакам буде дуже важко.

Таку думку Gazeta.ua висловив колишній гравець національної команди Євген Левченко.

"У матчі з білорусами було два зовсім різних тайми. Про це всі говорили, - каже Левченко, який приїхав у Жиліну в якості телевізійного експерта, - Всі розуміли, що нам потрібно виграти. Я остерігався, що українці гратимуть трохи відтягнуто, але  дуже радий і готовий стоячи аплодувати нашим хлопцям за перший тайм у Львові.

Я часто критикую збірну, але в цьому матчі, особливо у першій половині, вони показали дуже гідний футбол. Надіюсь, в такому ключі ми будемо грати далі. Це відправна точка, якою б я хотів бачити збірну України.

У другому таймі команда трохи підсіла, хоча я не бачу у цьому нічого поганого. При рахунку 3:0 можна відтягнутися назад (не розслабитися!) і діяти на контрвипадах. Але контратак не вийшло. Натомість збірна віддала ініціативу і це призвело до пропущеного голу. В той момент білоруси грали більш злагоджено і виграли центр поля. Пожива для роздумів є.

Ці два тайми наводять на думку чи варто нам ризикувати чи ні. Думаю, що варто. Тим більше, у нас є великий потенціал, якщо подивитися на перший тайм.

Ми повторюємо, що нам гарантоване третє місце у відборі. З одного боку, це добре. А з іншого, ти дивишся хто є твоїм суперником. Треба виходити зі своїх сил і потенціалу. Білоруси також не подарунок. Це мобільна збірна.

Якщо так само зіграємо, як у першому таймі з білорусами, то я впевнений, що збірній Словаччині буде дуже важко. Потрібно зіграти дуже компактно і не дати словакам розбігтися.

Всі розуміють, що матч буде дуже важким. Тим більше, що це ключова гра. Але з іншого боку, хто не ризикує, той не п'є шампанського і не їде на Євро.

Позиція під нападником є проблемною для збірної. Там потрібно виконувати величезний об'єм роботи. Так, як це робить Денис Гармаш. У цьому плані йому практично немає рівних на полі. Але його неврівноваженість зіграла з нами злий жарт. Таке трапляється не вперше.

Те що часто проходить у чемпіонаті України, коли футболісти дозволяють собі говорити з арбітрами і робити відмашки, в Європі карається. Там не проходять симуляції. Нашим хлопцям треба відходити від українських реалій.

Зрозуміло, що хлопець молодий та емоційний. Але його втрата — це великий мінус для нашої команди. Збірній зараз не вистачає такого креативного виконавця", - каже Левченко.

Нагадаємо, матч Словаччина — Україна пройде сьогодні у Жиліні. Стартовий свисток Мартіна Аткінсона прозвучить о 21:45 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «"Збірній України потрібно зіграти дуже компактно і не дати словакам розбігтися" - Левченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути