середа, 24 жовтня 2012 01:13

"Шахтар" не був у такій формі навіть коли вигравав Кубок УЄФА"- Нагорняк

"Шахтар" не був у такій формі навіть коли вигравав Кубок УЄФА"- Нагорняк
Нагорняк: "Завдання треба ставити поступово". Фото: fanat.ua

Екс-форвард збірної України Сергій Нагорняк прокоментував для Gazeta.ua поєдинок Ліги Чемпіонів "Шахтар" - "Челсі", який завершився перемогою гірників (2:1).

- Гра з "Челсі" у "гірників" була більш яскравою, ніж з "Ювентусом". Хоча і в Італії вона була чудовою, але там було важче, все-таки команда грала на виїзді. Тут же зіграв свою роль фактор переповненої "Донбас Арени". Плюс "Шахтар" зараз просто у відмінній формі, такої не було навіть тоді, коли донеччани вигравали Кубок УЄФА.

- Слабкі місця в грі команди помітили?

- Не зовсім впевнено діяв Ракицький, можливо через наслідки травми. Але в цілому на грі "Шахтаря" це не відбилося.

- Багато критики доводиться чути на адресу Луїса Адріано...

- Він форвард і його завдання - забивати голи. З якої він не справляється. Сьогодні Адріано більше діяв у підіграванні. І зіграв добре.

- Мхітарян зіграв нижче своїх можливостей?

- Він грав дуже добре, у нього були моменти. Але показувати весь час яскраву гру просто нереально. З іншого боку не на ньому одному все побудовано. "Шахтар" демонструє чудові командні дії, які були і в цьому матчі.

-Ближче до тридцятої хвилині першого тайму ініціатива на якийсь час перейшла до "Челсі"...

- Так, це був тривожний момент, донеччани занадто багато почали дозволяти суперникові у власному штрафному. Добре, що лондонці цим не скористалися. Потім, слава богу, "Шахтар" повернувся до контролю над грою, і все стало на свої місця. Причина, думаю, в тому, що в чемпіонаті України команда не звикла проводити весь матч на високих швидкостях. На відміну від "Челсі", якому в такому ритмі доводиться грати кожні вихідні.

- "Шахтар" не реалізував багато моментів. Це виключно заслуга Петера Чеха?

- Підопічні Луческу завжди створюють дуже багато можливостей для взяття воріт. І те, що з такою командою, як "Челсі" їх було стільки - безперечний плюс для донеччан. Але й майстерність Чеха під сумнів не ставиться.

- З такою грою "Шахтарю" реально виграти Лігу Чемпіонів?

- Курочка по зернятку клює, і все потрібно робити поступово. Для початку - вийти з групи. А потім ставити подальші завдання. Адже дуже часто, коли починаєш озвучувати наполеонівські плани, нічого не виходить.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не був у такій формі навіть коли вигравав Кубок УЄФА"- Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути